Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.04.2018.
19:22
D. Pašić - Vesti A

Peter Eder na Smotri Srba

U Radničkoj komori Salcburga održani su izbori za predsednika ove važne ustanove koja vodi brigu o pravima radnika u svim strukama. Dugogodišnjeg predsednika Zigfrida Pihlera nasledio je Peter Eder, 14. po redu predsednik Radničke komore.

D. Pašić
Đuja Tešanović-Bećirević i Peter Eder

On je dobio 63 od 64 glasa što je jedan od najubedljivijih rezutata kada je reč o izboru na ovu funkciju.

- Moja i želja mog tima jeste da poboljšamo pre svega kvalitet života svih zaposlenih, odnosno članova Radničke komore i njihovih porodica. To ćemo najbolje uraditi zajedno - istakao je Eder, zahvalivši svima koji su ga podržali.

Brojni naši zemljaci koji rade na području pokrajine Salcburg i istoimenog grada su zadovoljni što su dobili sposobnog i vrednog predsednika Radničke komore, koji će se boriti za prava svih.

To nam je potvrdila i Đuja Tešanović Bećirević, koja je godinama aktivna u Radničkoj komori

- Nema sumnje da sa Peterom počinje novi, bolji period za sve članove Radničke komore. On je do sada bio veoma upućen u rad brojnih udruženja iz zemalja Balkana, koja ovde postoje i uverena sam da će i dalje pomagati njihov rad i njihove članove - poručila je Đuja, koja je bila član Upravnog odbora u dva mandata sa izglednim šansama da i treći put bude izabrana.

Tri cilja

On je kazao da će se boriti da se čuje glas zaposlenih, kojih je 255.000 u pokrajini, koji su članovi Radničke komore:
- Trudiću se da ostvarim tri cilja. Prvi je da Radnička komora svim zaposlenima bude zaštitni znak pre svega u njihovim radnim pravima. Drugi je da obezbedimo da vlada čuje glas radnica i radnika i na kraju želim da obiđem sve firme u pokrajini i lično razgovaram sa zaposlenima - rekao je novi predsednik.

Radnička komora Salcburga, najviše zahvaljujući nesebičnom angažovanju Đuje Tešanović Bećirević, do sada je bezbroj puta pomogla brojne aktivnosti svih udruženja sa Balkana.

- Zajedno sa novim predsednikom prisustvovaću 21. aprila predstojećoj 35. Smotri kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji u Salfeldenu. Poznato je da Radnička komora i sindikat pomažu godinama ovu manifestaciju - kaže Đuja Bećirević.

Pokrajinski izbori

Uveliko su u Radničkoj komori Salcburga okrenuti predstojećim pokrajinskim izborima, koji će se održati 22. aprila. S obzirom na to da Socijaldemokratska partija (SPOe
) ima tradicionano najveći broj glasača upravo među radnicima, članovima Radničke komore, novo rukovodstvo očekuje da i ovog puta socijalisti dobiju podršku.

POVEZANE VESTI

AUSTRIJA Srbija na vrhu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online