Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.11.2017.
21:11
Z. Mirković - Vesti A

Recital uz muziku

U boemskom ambijentu kafića Bertija, u organizaciji Prosvjetinog Kluba mladih umetnika nedavno je održano četvrto po redu Veče mladih pisaca. Klub su formirali prof. Vesna Špirić i inženjer Uroš Uljarević.

Z.Mirković
Sa mladim piscima: Uljarević i Špirić

On predstavlja deo Prosvjete i nastoji da okupi mlade umetnike, pisce, slikare i glumce koji žive, rade i studiraju u Beču.

Klub takođe želi da ostvari različite projekte iz oblasti umetnosti i samim tim očuva i promoviše srpsku kulturu.

Uz magične zvuke gitare i violine, publika je uživala u autorskim stihovima o pravim i pogrešnim izborima, trenucima večnosti, ljubavi i snovima, dok su pojedini učesnici odlučili da izrecituju neka od najlepših dela domaće i svetske književnosti poput pesama "Pismo majci" Jesenjina i "Mali kameni nokturno" Mike Antića.

Ono što se posebno dopalo publici jeste izvođenje odlomka iz "Zle žene" Jovana Sterije Popovića, kao i odlomka iz "Ženskih razgovora" Duška Radovića.

Veče je ulepšao i kratak nastup Teodore Špirić, gimnazijalke i veoma mlade pevačice, koja će se uskoro bečkoj publici predstaviti prvim spotom sa pesmom na engleskom jeziku koju je sama napisala, a za koju je sama uradila i aranžman.

Za sve prisutne su tradicionalno bila pripremljena brojna iznenađenja, poput kolača sa cvetovima koji predstavljaju proleće, odnosno "jun" iz poznatih stihova Mike Antića "Ja mogu u svakom novembru da napravim jun".

To je bio citat koji je bio slogan celog događaja, a uz kolač, svaki posetilac je dobio svitak sa citatom nekog poznatog autora.

- Ovim smo dokazali, baš kao što stoji u Antićevim stihovima, da od svake večeri, pa čak i od ove maglovite jesenje, možemo napraviti proleće. Ali proleće u duši, ono koje će svaki posetilac Večeri mladih pisaca još dugo pamtiti. Obećavamo bečkoj publici još ovakvih događaja - istakla je Vesna Špirić.

Nova lica

- Pored već dobro poznatih ljubitelja pisane reči i naših prijatelja, sinoć je bilo i puno novih lica, a tražilo se i mesto više, što me čini veoma ponosnim.
Osnivanje Kluba mladih umetnika donosi mladim Bečlijama jednu platformu za kreativno stvaralaštvo raznih kulturno-umetničkih pravaca. Unapred se radujemo svim novim idejama mladih blistavih umova - poručuje suorganizator Uljarević.





 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online