Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.04.2019.
12:00
D. Timarac - Vesti A

Publika čeka "predsednicu"

Na sceni kulturnih zbivanja u srpskoj zajednici Sidneja u predstojećem periodu jedno od centralnih mesta pripada glumici Dijani Jovičić. Posle uspešnih večeri poezije, na kojima je sredinom decembra prošle godine oduševila publiku, ova darovita umetnica sada će se predstaviti i predstavom "Predsednikova žena", koja je njen prvi autorski rad.

Lična arhiva
Glumica Dijana Jovičić

Premijera je zakazana za 9. april u Komjuniti centru North Curl Curl na severnoj obali Sidneja.

- Ovdašnja publika imala je prilike da me upozna kroz projekat "Teatar poezije", koji sam pokrenula još pre deset godina u beogradskom Centru Sava. Poezija je moja velika ljubav i mislim da ću se još dugo baviti njenim očuvanjem. Ali, u Australiji sam svoju kreativnu energiju prebacila i na papir. Tako sam počela da pišem bajke i dečje priče. I svoju prvu knjigu "Krilati konji" objavila sam ovde. Sada sam se osmelila da napišem i svoju prvu monodramu-komediju "Predsednikova žena" čiju premijeru će australijska publika imati priliku da vidi u Sidneju 9. aprila - najavljuje Dijana u razgovoru za "Vesti".

Kad je reč o njenom dosadašnjem radu, Dijana kaže da nije prvi put u njenoj karijeri da sama pokreće nove projekte. Tvrdi da upornost i znatiželja uvek urode plodom.

- Pre nego što sam došla "na kraj sveta", u daleku Australiju, i spletom veoma neobičnih i nepredvidivih okolnosti ostala četiri godine, imala sam dosta zanimljivog umetničkog iskustva u Srbiji. Mnoge projekte sam pokretala sama i bila njihov idejni tvorac, jer spadam u ljude koji ne čekaju da im nešto padne s neba, već sami sebi stvaraju prilike.

Šta biste izdvojili iz svog glumačkog opusa?

- To je svakako TV serija Siniše Pavića "Stižu dolari", zatim i TV film "Ordinacija" u kojem sam glumila sa Srđanom Todorovićem. Izdvojila bih i saradnju sa Enverom Puškom, rediteljem i scenaristom iz Sarajeva koji je okupio glumce iz cele bivše Jugoslavije i snimio seriju "Krv nije voda". Takođe, dodala bih i seriju Radoša Bajića "Selo gori, a baba se češlja". Glumila sam i sporedne uloge u nekoliko filmova, a glavnu sam ostvarila u dečjem filmu "Vilenjakova priča". Nažalost, premijera ovog filma se očekuje već deset godina zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Kad je reč o pozorišnim ulogama, Dijana je naročito ponosna na saradnju sa čuvenim režiserom Emirom Kusturicom.

- Uvek će mi ostati u sećanju rad sa Emirom Kusturicom u operi "Dom za vešanje", kao i u predstavi "Ćelava pevačica" za koju sam dobila nagradu za najbolju glumicu na Festivalu novih teatarskih formi u Pančevu. Igrala sam i u predstavama "Harold i Mod", zatim "Anarhija u Bavarskoj", "Žuta", "Merlin Monro - trenutak istine"... Naročito su mi drage uloge u dečjim predstavama "Šrek", "Pipi duga čarapa", "Lepotica i zver", "Mačak u čizmama" i mnogim drugim - kaže Dijana Jovičić.

Bonirig, pa Aleksandrija

Posle premijere u North Curl Curl 9. aprila, Dijana Jovičić će sa monodramom "Predsednikova žena" nastupiti još dva puta u drugim delovima Sidneja.
Autorsku predstavu će 12. aprila igrati u Sportskom klubu u Bonirigu, a pet dana kasnije, 17. aprila, na sceni u Aleksandrija Taun Holu.
Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji, putem sajta www.trybooking.com.

Misija i Razmirice

Kad je reč o drugim televizijskim ostvarenjima, Dijana izdvaja i "Nemoguću misiju", popularnu skrivenu kameru s poznatim ličnostima.

- Uz pomoć glumačke transformacije uspela sam da u nemoguće ubedim ličnosti poput Mime Karadžića, Ognjena Amidžića, Marije Šerifović, Borisa Novkovića i mnoge druge. Posle "Nemoguće misije", sprovela sam u delo jednu zaista misionarsku TV emisiju "Razmirice" u kojoj sam se našla u ulozi medijatora. Zaista sam ponosna na taj poduhvat jer sam uspela da pomirim komšije posle dvadeset godina svađe, zatim da vratim majci oteto dete, a sprečili smo i bespravno rušenje kuće i još mnogo toga.

 

POVEZANE VESTI

AUSTRALIJA Druženja za ponos
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online