Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.03.2019.
20:38
J. Gajeskov - Vesti A

Sve bilo je muzika

Minule subote u sidnejskom naselju Grenvil uprava Udruženja boraca "Draža Mihailović" organizovala je još jedan uspešan piknik koji je okupio mnogobrojne članove i prijatelje ove naše nacionalne organizacije, jedne od najstarijih na tlu Australije.

J. Gajeskov
U Novom Sadu... : Pesma Snežane Radojković za sidnejske Novosađane

Piknik je počeo oko 11 sati pre podne i potrajao sve se do kasnih večernjih časova. Gosti su uživali uz pesmu Snežane Radojković i svirku Dragana Kotevskog na klavijaturama. Trpeza je bila prepuna specijaliteta srpske kuhinje i raznih pića, a atmosfera je, kao i uvek do sada u ovoj srpskoj kući, bila - vrhunska.

- Kao organizatori ovog veselog druženja, mogu reći da smo svi zadovoljni prijatnom i veselom atmosferom. Za nas je najvažnije da su svi gosti uživali i obećali da će nam ponovo doći na sledeći piknik - rekao je Dragan Ćuk, predsednik Udruženja boraca.

U centru pažnje bile su prisutne dame, koje su nastavile da slave i dan posle njihovog Međunarodnog praznika žena, 8. marta. Među ženskim svetom bila je i gošća iz Beograda Pelagija Đurić, koja će kući poneti predivne utiske i uspomene.

J. Gajeskov
Narodno Veselje: Kolo u Spomen domu generalu Mihailoviću

- Prijatno sam se iznenadila ovim nezaboravnim susretom s našim ljudima koji su došli u velikom broju na ovaj piknik. Zajedno smo proveli lepe trenutke uz pesmu i igru, a utiske sa ovog druženja ću preneti mojim prijateljima i poznanicima kad se budem vratila u Srbiju - rekla je Pelagija.

Uprava i osoblje Doma u Grenvilu, kao i muzičari, zaslužuju čestitke za sjajno organizovan provod svih koji su došli da upravo ovde provedu jedan divan dan na kraju radne sedmice. Gosti su naročito bili oduševljeni izvanrednim kulinarskim specijalitatima.

- Svi u kuhinji imali smo pune ruke posla tokom čitavog dana. Za goste smo pripremili specijalitete srpske kuhinje, uključujući i posnu hranu za one koji poste, zatim salate, kolače, kafu... Nadam se da su svi bili zadovoljni - istakla je Smilja Kara.

Posle još jednog uspešnog piknika domaćini već planiraju sledeće druženje uz iće, piće, muziku i dobro raspoloženje, o čemu će javnost biti na vreme upoznata na stranicama "Vesti".

Da je proše subote u Grenvilu "sve bilo muzika", potvrđuju i priložene fotografije.

J. Gajeskov
Vredne ruke: Osoblje u kuhinji koje je pripremilo i serviralo hranu

Oda ženskom rodu

Poseban dar svim damama na pikniku povodom 8. marta pripremio je pesnik Aca Tadić.

- Kao i uvek, ovde se osećam u svom elementu, ne samo zbog vesele atmosfere, već i zbog prilike da se staro društvo nađe na okupu. Za današnju priliku napisao sam pesmu pod nazivom "Oda ženskom rodu", koju sam namenio našim majkama, sestrama, damama - istakao je Tadić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online