Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.02.2019.
12:09
K. Marković - Vesti A

Mališani "Moravca" izmamili aplauze!

Parohijani misionarske podružnice Svetog Vasilija Ostroškog iz melburnškog Langvorina ponovo su organizovali veliko porodično druženje i piknik za članove naše zajednice. Širom otvorena kapija crkvenog imanja, ukrašena srpskim i australijskim zastavama, uz miris srpske hrane, žagor dece i veliko gostoprimstvo dočekali su sve posetioce nedeljnog porodičnog piknika.

K. Marković
U Langvorinu, na krajnjem jugoistoku Melburna, organizovano je porodično druženje članova naše zajednice

Na više štandova prodavala su se jela s roštilja, a članice tamošnjeg kola sestara potrudile su se da pripreme obilje domaćih kolača, osvežavajućih pića, a izloženi su i narodne radovi, slike... Deca su mogla da se po predivnom danu zabave u zamku na naduvavanje, da boje lica i druže se s vršnjacima u sportskim aktivnostima.

I ove godine obučena u srpsku narodnu nošnju goste je dočekivala gospođa Suzana Lefkovski, koja se takođe brinula da bude dovoljno hrane i osveženja za mnogobrojne posetioce.

K. Marković
Tekst potpisaSuzana Lefkovski (desno) brinula je o gostoprimstvu

Crkvena zajednica Svetog Vasilija Ostroškog po četvrti put organizovala je piknik, namenjen i stanovnicima naselja na krajnjem jugoistoku Melburna, pretežno nastanjenog ljudima anglosaksonskog porekla. U tom delu Melburna nema mnogo doseljenika iz Evrope, pa je za njih to bila prilika da osete srpsko gostoprimstvo, da vide bogatstvo našeg naroda, naše tradicije, da ljudi vide i osete našu kuhinju, srdačnost i duhovnost.

K. Marković
Najmlađi članovi KUD Moravac

Iako je bilo veoma toplo, mališani su stoički izdržali da u prelepim narodnim nošnjama prikažu predivne narodne igre. Naravno da su zbog toga bili nagrađeni dugim aplauzima i ovacijama, posebno pošto je igranje na travi za decu bio dodatni izazov. Druženje u Langvorinu potrajalo je do kasno popodne.

K. Marković
 

Stariji ansambl Moravca

Nije izostala ni muzika pa su goste na crkvenom imanju zabavljali pevači Neđo Živaljević sa orkestrom, a posle duže vremena ponovo je zapevao i Braca Krajišnik. Posetiocu su obojicu pozdravili dugim aplauzima.

Na nedeljno druženje došao je i veliki broj članova folklornog ansambla Moravac iz Melburna sa svojim koreografom Miletom Padežaninom. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online