Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.11.2018.
16:00
E. V. A

Naš je Deki jači i od Barse

Tim koji predvodi Dejan Stanković uvek mora da ima velika očekivanja. Ništa se ne menja ni kad je reč o predstojećem fudbalskom kampu koji proslavljeni reprezentativac Srbije organizuje u Australiji. Druženje je zakazano za januar, u Melburnu, Brizbejnu I Sidneju. Klince i klinceze željne učenja fudbala po evropskim standardima, a na srpski način, čeka uzbudljiva avantura.

Kamp Deki5
Sa Dekijem Stankovićem I cimerom sa Zlatibora, Beograđaninom Filipom

Deki Stanković je, u saradnji sa svojim timom, tokom prethodnog leta i tronedeljnog rada na Zlatiboru pokazao da je na pravom putu kad je rad sa decom u pitanju. "Vesti" su pomno pratile svaki korak Dekija Ii kampera na Zlatiboru. Jer, bilo je predstavnika dijaspore iz raznih krajeva Evrope i sveta. Za ovu priliku, posebno su zanimljivi utisci koje je u Australiju ponela porodica Rodić. Mama Verica pratila je sina Sergeja tokom učešća na Kampu. Iako je prošlo već dosta vremena, priznaje nam da se utisci nisu još slegli...

- Sergej je zaslužan što se utisci još sređuju jer se stalno ponovi još neki detalj koji nam nije otkrio - uz osmeh nam priča Verica. - Zaista sve je bilo predivno. Takav utisak imala sam I tokom trajanja Kampa na Zlatiboru, a nije se promenio ni do danas. 

Kamp Deki5
Sa Mihajlom Jakovljevićem, takođe detetom iz Australije koji je bio na Zlatiboru

Put u Srbiju i odmor tokom letnjih meseci u otadžbini odavno je bio isplaniran, priča nam Verica Jakšić Rodić.

- Deca i ja četiri godine nismo išli u Srbiju na odmor, pa smo leto 2018. rezervisali za put. Sergejova ljubav prema fudbalu povlači za sobom i pretragu fudbalskih kampova u našoj zemlji. Birali smo još dok nismo dobili informaciju od prijatelja zaposlenog u Fudbalskom savezu Srbije za održavanje kampa Dejana Stankovića na Zlatiboru i više dileme nije bilo gde ćemo da se prijavimo.  Iskreno, imali smo baš velika očekivanja pred Kamp. Znamo ko je Deki, šta je sve u karijeri I životu ostvario. I doživeli smo mnogo više od očekivanog! Sve, ali baš sve tokom tih sedam dana funkcionisalo je na vrhunskom nivou. 

Nametnulo se i zanimljivo poređenje...

- Sergej je u Australiji bio i učesnik Barseloninog kampa. To, iskreno, nije za poređenje sa Kampom "Deki 5" - smatra naša sagovornica. 

Šta biste Vi, kao roditelj, izdvojili kao utisak sa Kampa "Deki 5" u Srbiji?

- Rad sa decom, program treninga i disciplinu! Čak, Sergej je malo i patio zbog discipline koja vlada na Kampu, da budem iskrena. Ali, nije odustajao zbog toga, što mi je posebno drago. Ceo Dekijev tim dobro funkcioniše. Tačno se zna šta je čiji zadatak i svako to obavlja na najbolji mogući način. Oduševljeni smo svi, a Sergej posebno. 

Na Zlatiboru su se, tokom prve sezone kampa Dejana Stankovića, na jednom mestu našla su se deca iz SAD, Kanade, Australije, sa Islanda, Malte, Luksemburga, Nemačke, Švajcarske, Austrije, Poljske i svih krajeva Srbije, zatim Crne Gore i Republike Srpske. 

- Sergejov cimer na Zlatiboru bio je drugar Filip, iz Beograda. Divno su se slagali. I ta činjenica nam je odgovarala. Jer, kao i svi kojima deca odrastaju daleko od Srbije bitno nam je da održavaju kontakt sa srpskim jezikom. Istina je, više vremen provodio je sa "strancima", da nas tako nazovem. Logično je to, slični problemi (jezički) su ih mučili. Ali, i sa te strane nije bilo nikakvih poteškoća, naprotiv, sa svim drugarima se lepo družio. On razume srpski jezik, samo se teže ohrabri da ga priča. Pa je, da se malo i našalim, najviše muke imao sa našim šalama. Ponekad, na neke očigledne šale trenera, koje su služile da ga malo opuste i nasmeju, on nije mogao da reaguje jer ih nije najbolje razumeo... Da zaključim, ipak, bilo je to u svakom pogledu fantastično iskustvi i mi ćemo sigurno ponovo biti Dekijevi kamperi - naglasila je Verica Jakšić Rodić. 

Kamp Deki5
Sa trenerom Đoletom Milosavljevićem, koji će biti I trener u Australiji

Već u Australiji?

- Na našu veliku žalost, od ranije smo isplanirali neke druge aktivnosti. Opet je razlog Sergejov fudbal, zapravo futsal. Putujemo na dan početka kampa u Melburnu, ali ćemo svakako doći samo da pozdravimo Dekija, i trenera Đorđa Milosavljevića, koji je Sergeja takođe oduševio. Želimo Dejanu i saradnicima sreću i uspeh sa kampom u Australiji, to je sigurno.

Sreća sa trenerima iz Srbije

Sergej Rodić jedan je od dečaka srpske nacionalnosti koji živi u Australiji i ima priliku da trenira pod nadzorom trenera iz Srbije. 

- U pravu ste, imali smo sreće sa Sergejovim trenerom, Nebojšom Stojkovićem. Reč je o Beograđaninu koji je fudbalski trener, jako posvećen svom poslu i radu sa decom. Pre dolaska u Australiju radio je i u Kataru. Kažem da je njegov dolazak bio povoljna okolnost za nas, jer je nivo trenera u Australiji koji rade sa decom još na niskom nivou. Ima dosta neobučenih ljudi na tom planu, često roditelji uskaču da pomognu, ima mnogo improvizacije što nije dobro. E i to je jedna od stvari koju sam primetila letos na Zlatiboru. Svaki minut kampa bio je precizno isplaniran, jasno se video koncept koji je napravljen i koji treneri pedantno sprovode u delo. 

Dejan daje primer

Među utisima porodice Rodić koje su poneli sa Zlatibora posebno mesto, razumljivo, zauzima Dejan Stanković. 

- Znamo svi ko je Dejan, šta je sve postigao u karijeri i kakva je ličnost. Njegov ugled i karijera bili su svakako najveća pozivnica da se prijavimo za njegov kamp. Istina, bilo je doze sumnje u nivo njegovog učešća. Jer, kad veliki klub organizuje kamp, dresovi i grbovi potvrđuju da je to kamp, primera radi Barselone. A ovako, Dejanov odnos koji je pokazao prema našoj deci, njihovom radu na terenu, u hotelu. Naravno, i u kontaktu sa nama, roditeljima, potvrdio je da je reč o osobi koja treba da bude primer našoj deci kako se ponaša u sportu i životu generalno. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online