Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.11.2018.
07:30
D. Timarac A

Orlovi dobili vetar u krila

Neki novi vetrovi duvaju Bonirigom i daju optimizam da će Belim orlovima raširiti krila na putu povratka na staze uspeha. Fudbalski klub srpske zajednice na zapadu Sidneja ponovo odiše svežinom, a rad nove uprave primetan je na svakom koraku.

D. Timarac
Tim posle plasmana u osminu finala kupa Australije - avgust 2018

Neki novi vetrovi duvaju Bonirigom i daju optimizam da će Belim orlovima raširiti krila na putu povratka na staze uspeha. Fudbalski klub srpske zajednice na zapadu Sidneja ponovo odiše svežinom, a rad nove uprave primetan je na svakom koraku.

Odmah po dolasku u Sportski centar u Bonirigu, pažnju privlači novi teren pod koji je postavljen sistem za navodnjavanje, kako bi travnata podloga uvek bila u najboljem stanju kao preduslov za dobre rezultate ekipe. To je tek prvi u nizu planiranih projekata rukovodstva koje je nedavno preuzelo vođenje najuspešnijeg srpskog sportskog kolektiva u Australiji.

Tim povodom posetili smo klupske prostorije i razgovarali sa novim predsednikom Belih orlova Nikolom Jugovićem.

- U upravi nas ima 12 i činimo jak tim koji se zajednički bori i radi da vrati klub u Premijer ligu Novog Južnog Velsa, gde mu je i mesto - kaže Jugović.
Stadion i prateći objekti uskoro bi trebalo da zablistaju u punom sjaju.

- Radimo na renoviranju prostorija kao i na obnavljanju terena na kojem je postavljen sistem za irigaciju. Sve to nas košta oko 50.000 dolara, ali uz pomoć našeg naroda verujem da ćemo biti u stanju da sve zacrtano uspešno i završimo. Naš sekretar Siniša Kos je tri nedelje po ceo dan provodio na stadionu, radeći i nesebično ulažući svu svoju energiju. Radili su i svi ostali, ali njega posebno ističem jer je sve lične obaveze za to vreme stavio na čekanje.
Podmladak za primer

Jugović podseća da je jedan od prvih poteza novog rukovodstva bilo dovođenje trenera po meri, kao i formiranje tima koji će biti sposoban da ostvari ambicije kluba.

- Angažovali smo jednog od ovdašnjih najboljih trenera Milana Blagojevića, sa kojim verujemo u uspeh i ispunjavanje našeg plana. Osvežili smo i igrački kadar u kojem ima dosta igrača našeg porekla. Ali, to neće biti garancija za mesto u timu, već će se ono zasluživati radom i disciplinom, na kojoj ćemo posebno insitirati.

Mlađe selekcije su takođe visoko na listi prioriteta. U novoj sezoni, Beli orlovi ne bi trebalo da strepe za podmladak, u kojem vrvi od talentovane dece.

- Do sada smo imali problema sa mlađim kategorijama, a ove godine ih imamo i više nego dovoljno, pa smo nekima sugerisali da odu u druge klubove, gde će moći više da igraju i kale se. I među trenerima mlađih ekipa imamo nekoliko stručnjaka srpskog porekla. U svim selekcijama se radi na fizičkim pripremama igrača, ali i na razvijanju tehničko-taktičkih sposobnosti. Moramo podići kvalitet igre u svim uzrastima, pogotovo što se fudbal i ovde ubrzano razvija i po popularnosti polako dostiže ragbi koji je u Australiji uvek bio sport broj 1 - kaže predsednik Orlova Nikola Jugović.

Da u Bonirigu funkcionišu kao skladna celina, potvrđuju i reči Nikole Pozdera, predstavnika kluba za komunikaciju s medijima.

- Imamo harmonične odnose u upravi, gde svako zna svoja zaduženja, ali i pomažemo jedni drugima. Ambijent u klubu i oko njega je pozitivan i nadamo se da će nam takva atmosfera pomoći da postignemo dobre rezultate i vratimo se gde pripadamo - istakao je Pozder.
Povratak asova

Iz kluba pozivaju navijače da im pomognu u ostvarenju cilja, a to je povratak u Premijer ligu.

- Namera nam je da promovišemo što više naše dece i da za nekoliko godina većina igrača u prvom timu bude srpskog porekla. Zato apelujem na roditelje koji žele da im deca treniraju fudbal, da počnu da ih dovode već u uzrastu od devet godina. Ukoliko u budućnosti budemo imali jak kadar mladih, nećemo morati da dovodimo igrače sa strane. Takođe, pozivamo srpsku zajednicu da nam pruži podršku i da dolaze na stadion, jer bez njih neće biti ni nas - naglašava Nikola Pozder.

Kad je reč o sastavu prvog tima, pojačanja za nastupajuću sezonu su pretežno povratnici u redove Orlova.

- Sačuvali smo veliki broj igrača iz prošle sezone i njima pridodali kvalitet nekolicine povratnika. U klub se vraća Goran Šubara, dete kluba, kao i golman Stevan Savičić koji je opet sa nama posle godine provedene u Blektaun Sitiju. Tu je i iskusni Nikola Zonjić koji je retko viđen slučaj igrača koji nije igrao ni za jedan drugi klub, a crveni dres opet će nositi i David Vranković. Treba istaći i da je kapiten ekipe Rejmond Miler, inače Australijanac, već pet godina u klubu i prvi je potpisao novi ugovor kad smo ispali iz lige, kako bi pomogao klubu da se što pre vrati na staze stare slave, na kojima je klub vodio i bivši predsednik Jovan Prlić, kojem smo zahvalni na svemu što je Orlovima dao - zaključio je Pozder.

Uskoro o sponzorima

Posle sistema za navodnjavanje koji je postavljen ispod terena, čelnici Boniriga nameravaju i da promene ogradu oko stadiona.

- Imamo još planova, ali nam treba i vremena i novca da bi poslovi krenuli - kaže Nikola Pozder i najavljuje da će pitanje sponzora kluba uskoro biti rešeno. - Odziv zainteresovanih je dobar i imena prvog i drugog sponzora će biti poznata u najskorije vreme. Pozivam naše ljude da pomognu svoj klub. Naročito nam je potrebna podrška uspešnih poslovnih ljudi, kako bismo sezonu završili pozitivno.

Blagojević doneodragoceno iskustvo

Povratak Milana Blagojevića jedan je od najvećih dobitaka Boniriga. Nekadašnji reprezentativac Australije novi je trener prvog tima, a obavljaće i dužnosti direktora za mlađe selekcije.

- Milan Blagojević ima veliko iskustvo, zabeležio je 19 nastupa za A selekciju Australije i bio je među najboljim igračima ovdašnje lige dok je branio boje Njukasla. On poseduje sve neophodne trenerske licence i njegovo iskustvo će mnogo značiti mladim fudbalerima, a Milanov povratak među Bele orlove je velika stvar za sve nas - kaže Nikola Pozder.

POVEZANE VESTI

AUSTRALIJA Baksuzno 13. kolo
AUSTRALIJA Druženja za ponos
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online