Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.11.2018.
08:35
D. Timarac A

Prijatelji za ceo život

Povratak tradicije druženje srpske dece petkom uveče u Srpskom centru u Bonirigu razlog je za veliku radost mališana, ali i ništa manje zadovoljstvo njihovih roditelja i samog kluba, čiji su čelnici nakon zastoja odlučili da ponovno pokrenu ovu aktivnost koja bi trebalo da se održava barem jednom mesečno.

D. Timarac
Oslikavanje omiljeno: Deca ponovo dobila svoje veče

- Ukoliko interes bude rastao, rado ćemo organizovati i češće druženje dece i njihovu igru s drugarima - kaže za "Vesti" Stana Borovina, marketing menadžer kluba u Bonirigu.

Ona je istakla i da su dečija okupljanja samo prvi u nizu koraka ka što boljem povezivanju najmlađih pripadnika srpske zajednice u Sidneju.

- Odlučili smo se da ponovo organizujemo druženja najmlađih u našem klubu i da im omogućimo da se upoznaju s vršnjacima, sa kojima će, verujemo, vrlo brzo krenuti i da uče folklor i treniraju fudbal u našem klubu. I moja generacija je započela druženje upravo ovde i danas su mnogi od nas aktivno uključeni u rad kluba, kao članovi uprave i organizatori rada kluba - kaže Borovina i dodaje da će 25. decembra njena generacija organizovati srpsko zabavno veče s muzikom iz devedesetih, koju su slušali u ranoj mladosti.

- Tako će se jednog dana i ova deca sećati prvih dolazaka u svoj klub i preuzeće naše aktivnosti - zaključila je Stana.

D. Timarac
Više muzike: Olja Pajević

Među roditeljima koji su doveli svoju decu da se upoznaju s novim drugarima je i Olja Pajević.

- Veoma sam zadovoljna što ljudi iz našeg kluba imaju sluha za potrebe zajednice i što nam pomažu da se deca okupe i kroz igru stiču nova drugarstva. Nije nam teško da se posle radne sedmice u petak uveče posvetimo deci i omogućimo im druženje od kog će jednog dana imati lepe uspomene i korisna iskustva. Volela bih da se u vreme igre pušta i naša muzika, primerena uzrastu mališana. Toliko ima naših lepih pesama za decu koje bi, sigurna sam, mališani prihvatili. Podržaću zato ove ideje i nadam se da ćemo istrajati u nastojanju da našoj deci omogućimo druženja - rekla je Olja Pajević.

Dok se deca zabavljaju, roditelji se druže u ostalim klupskim prostorijama, u restoranu i u bašti, u kojoj se čuje muzika orkestra Dragana Vujadinovića.

Proslava Nove godine

U Srpskom klubu u Bonirigu uveliko se pripremaju za dolazak 2019. godine. Kako nas je obavestio potpresednik kluba Jovan Čubrilo, klub će organizovati doček Nove godine 31. decembra, kao i proslavu Srpske nove godine, 13. januara.

D. Timarac
Organizacija: Jovan Čubrilo

POVEZANE VESTI

AUSTRALIJA Čuo se i glas Srba
AUSTRALIJA Gozba na +40
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online