Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 07.11.2018.
10:00
N.Jović A

Svetinje garant opstanka Srba

Srpska crkva Sveti Luka u Liverpulu proslavila je desetogodišnjicu uspešnog rada, a tim povodom svetu liturgiju je služilo Njegovo presveštenstvo vladika Siluan. U toku službe vladika je rekao da je "čovek kruna svega stvorenog, tajanstveno biće koje u sebi spaja i postaje spona između materije i duhovnog sveta"

N.Jović
Vladika Siluan sa sveštenstvom služi svetu liturgiju

- Zbog toga demon neprestalno kidiše na čoveka i traži način da uništi čoveka, da ga okrene od puta koji je i njemu bio naznačen, a to je put neprekidnog usavršavanja. To se dešava sa svakim čovekom, sa nama hrišćanima, kada napustimo naš blagodatni hrišćanski život. Veoma je važno da razumijemo Sveto pismo koje, pored teksta, prenosi i jednu dublju poruku, duhovni sadržaj i smisao koji nas uvodi u tajnu Svete reči Božije, koja je spasonosna za nas ovde na zemlji - rekao je vladika Siluan.

On je napomenuo da je veoma važno da "budemo hrišćani i da se trudimo da nas ne svuče demon, nego da se mi obučemo u silu i slavu Božiju. 

N.Jović
Deca i omladina u nekoliko redova čekaju na pričest

- To je odeća krštenja, to je blagodatna riza po kojoj će nas Gospod prepoznati kad stanemo pred lice Njegovo. Treba da budemo obučeni u lepotu blagodeti Božije, u lepotu hrišćanskog odela. Trudimo se da živimo po Jevanđelju Hristovom i da rizu krštenja još više ukrasimo - kazao je vladika Siluan.

Na kraju liturgije vladika je rekao da srpska zajednica već deset godina stoji na putu Hristovom u izgradnji naše crkve, te da je desetogodišnji jubilej obeležavanje ljubavi prema Bogu.

N.Jović
Blagoslov za ručak

Vladika je bio posebno obradovan povećanim brojem dece, koja su se pričestila na ovaj radostan dan, i rekao da je naš hram garant opstanka srpske omladine. Siluan je izrazio nadu da će sledeća slava biti proslavljena u novom hramu, jer, kako je istakao vladika, "veruje u snagu srpskog naroda".

N.Jović
Vernici na molitvi

Posebno su pohvaljeni rad sveštenika Aleksandra Milutinovića, rad crkvenog odbora na čelu sa predsednikom Predragom Mrkelom, rad građevinskog odbora na čelu sa Ljubom Ćalićem i sve one koji pomažu izgradnju crkve, kao rad Kola srpskih sestara, te se zahvalio crkvenom horu, novinarima i fotoreporterima koji se trude da pravovremeno obaveste građane o radu crkve i zajednice.

Posle službe vladika Siluan je blagoslovio ručak koji je Kolo srpskih sestara, na čelu sa sestrom Božicom Radović, pripremilo za sve goste. Povodom lepog jubileja izdata je prigodna brušura sa osvrtom na desetogodišnji rad crkve.

Decenija brzo prošla

Otac Aleksandar Milutinović je rekao da je deset godina brzo prošlo.

- Za to vreme smo uradili onoliko koliko smo mogli, ali verujem da ćemo sledeću slavu imati u novom hramu - rekao je otac Aleksandar i zamoliko vladiku Siluana da ih obilazi kad god ima vremena.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.11.2018. 10:24
"Svetinje garant opstanka Srba" Срби имају највише светиња од свих народа на свету, по целом свету и упркос томе Србија је све мања и мања, нестаје са географских карти а Срби беже са Балкана??? Помози ко може. Неко је пошашавио. Политичари или Српски народ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online