Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.07.2018.
12:30
K. Marković - Vesti A

Ivet u zatvoru, Džon u bolnici

Za Fidži kažu da je pravi raj, ali to ne važi i za Ivet Nikolić. Ova 42-godišnja žena trebalo je da tamo provede "odmor iz snova", pa je isplanirala putovanje luksuznom jahtom "Shenanigans", koja je plovila od Južne Amerike prema Australiji.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Međutim, umesto da se odmara u luksuznom hotelu ili da se sunča na nekoj od peskovitih plaža, Nikolićeva je "odsela" u pet miliona dolara vrednom zatvorskom centru u Lotoki, zbog optužbi za krijumčarenje droge.

Preti joj i doživotna zatvorska kazna.

Nedaleko od Ivet, ali u staroj i oronuloj Lotoka bolnici, boravi njen 42-godišnji teško bolestan muž Džon Nikolić.

Umešani u ubistvo?

Porodičnu kuću Džona Nikolića policija je pretresala u aprilu 2014. godine, tokom istrage oko ubistva trenera rasnih konja Lesa Sambe, čija je kćerka Viktorija bila udata za Danija Nikolića.
Dani je bio jedan od osumnjičenih, dobrovoljno se javio u policiju radi ispitivanja, a optužba protiv njega nikada nije bila podignuta.

"Njuzkorp" prenosi da je rođeni brat poznatog australijskog džokeja Danija Nikolića navodno progutao smrtonosnu količinu koktela tečnog kokaina i belog praha za koji se veruje da je metamfetamin.

Spekuliše se da je Džon, bivši trener rasnih konja, progutao po život opasnu drogu, nedugo pošto je policija presrela jahtu u Port Denaru i započela pretres.

Policija tvrdi da je na jahti pronađena droga u vrednosti od čak 20 miliona dolara, mahom kokain i ekstazi, kao i još 20.000 dolara, pištolji i municija. Tom prilikom uhapšen je bračni par Nikolić, kao i još tri člana posade.

Ivon je prošle nedelje izvedena pred sud u Fidžiju, gde je zamolila sudiju da joj dozvoli da poseti bolesnog muža.

Izbegao hapšenje

Član brodske posade Mark Ši iz Ararata u Viktoriji kaže da je bio šokiran kad su na brod stigli policajci ostrva Fidži i započeli raciju.

- Srećan sam, jer je moglo da se dogodi da i ja potpuno nevin završim u zatvoru. Ukrcao sam se na Tahitiju, pa smo oko nedelju dana krstarili prema Bora Bori. Bio sam iznenađen kad su mi rekli da tamo idemo po još nekog putnika.
Ši kaže da se prijavio na oglas koji su Nikolići dali kako bi zaradio. Prošao je intervju i pridružio se posadi. Džon i Ivet su, kaže, devet dana uživali u krstarenju Pacifikom - odmarali se, ronili, obedovali plodove mora... Dodaje da je znao za sportsku karijeru Džona Nikolića, ali ne i za njegovu sumnjivu prošlost.
- Tokom boravka na brodu nisam video nijedan dokaz da su tu oružje ili droga, čak je najvećem delu posade bilo zabranjeno da konzumira alkohol. Sve je izgledalo kao da su zaista na odmoru iz snova. Ipak, svima je bio zabranjen pristup njihovim sobama, pa me baš zanima gde je droga pronađena - kaže Ši.

U Lokota bolnici, pacijenti su zbijeni u čekaonici, sede na starim drvenim stolicama smeštenim u nekoliko redova i čekaju da ih prozove lekar ili da preuzmu lekove. Bolesnici su smešteni u veoma lošim uslovima.

Nasuprot tome, u zatvoru koji je otvoren prošle godine ima dovoljno prostora. Oni koji su tamo bili kažu da su uslovi u zatvoru - odlični.

Kad su novinari "Njuzkorpa" prošle nedelje posetili zatvor i tražili da vide Ivet, rečeno im da je poseta odobrena samo njenom deveru - kontroverzonom džokeju Daniju Nikoliću, kao i njenom svekru Džonu (starijem) i svekrvi Karen Nikolić.

U međuvremenu su carinici Fidžija ponovo pretresli brod kako bi proverili da im ništa nije promaklo. Jahta je i dalje oblepljena žutim trakama i zabranjen joj je pristup.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online