Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.02.2018.
14:30
Vestionline A

Na suđenju Ronu Mediću u Sidneju: Udovica se tresla od pretnji

U Vrhovnom sudu NSW, u procesu Ronu Medića iz Sidneja, okrivljenom da je naručio likvidaciju bivšeg poslovnog partnera Majkla Mekgarka zbog dugova, svedočili su krunski svedoci Laki Gatelari i žena žrtve Kimberli.

Vesti
Ne priznaje: Ron Medić

Gatelari se izjasnio krivim za saučesništvo u ubistvu. On je dobio umanjenje kazne za 35 odsto pošto je pristao da sarađuje s policijom i svedoči protiv bivšeg prijatelja Medića.

Imućni građevinski preduzimač Ron Medić optužen je da je naručio i finansirao likvidaciju Mekgarka, a potom i zastrašivanje i pokušaje iznude od njegove udovice. Porota je čula da je motiv likvidacije bio veći broj sudskih sporova u kojima je Mekgark gubio u Medićevu korist. Sumnja se da je Medić dao novac da se preti ženi Mekgarka koji mu nije isplatio milione dolara.
Prema navodima optužnice, Medić je angažovao bliskog prijatelja Lakija Gatelarija da organizuje ubistvo i pretnje. Prema rečima tužioca, gospođe Šaron Haris,

Medić je preko Gatelarija platio ukupno 500.000 dolara za oba krivična dela. Međutim, Ron Medić se izjasnio da je nevin za oba dela.

Milioni bez kamate

Tokom ranijeg pretresa se čulo da je Medić mesecima nagovarao Gatelarija da pronađe nekog da ubije Mekgarka. Medić je bio besan što se odugovlači s likvidacijom: "Šta se događa? Zbog čega to traje toliko dugo?"
Gatelari, bivši bokser, organizator mečeva, kuvar i direktor kompanije, rekao je na sudu da su on i Medić bili bliski nekoliko godina i zajedno vodili određeni biznis.
- Provodili smo mnogo vremena po restoranima, salonima za masažu, išli smo na trke. Medić mi je davao od 14 do 16 miliona kao beskamatne pozajmice za kupovinu firmi, a na ruke za oko 10.000 dolara nedeljno za obavljene poslove - ispričao je Gatelari.

Na sudu se čulo da su Medić i Gatelari za pretnje gospođi Mekgark angažovali policijskog doušnika. Tako je upravo doušnik dojavio policiji da je Hašam Safetli jedan od dvojice ubica Mekgarka. Takođe, da je od njega traženo da zastrašuje Kimberli Mekgark i preti joj. Sud je čuo da je ženi prećeno dok su Medić i Gatelari bili u inostranstvu.

Bila je hladna i mračna zimska noć kada je policajac došao na vrata udovice da je upozori na posetu dvojice muškaraca, od kojih je jedan "verovatno umešan u ubistvo njenog muža", čula je porota Vrhovnog suda NSW.

- Bila sam prestrašena. Pozvala sam svojih četvoro dece i upozorila ih da ni pod kojim okolnostima ne smeju da izađu iz sobe - rekla je Kimberli Mekgark.

Ona je ispričala da se na zadnjim vratima njene kuće pojavio mišićavi muškarac bliskoistočnog izgleda, koji je nosio periku i kapuljaču. Ženi je zapretio da vrati muževljeve dugove.

- Sva sam se tresla od straha - ispričala je udovica poroti.

Metak iza uha

Sin udovice, tada devetogodišnjak, 8. avgusta 2010. vrišteći je utrčao u kuću i kazao da se ocu nešto strašno dogodilo. Poznati biznismen, 45-godišnji Majkl Mekgark, bio je pogođen iza desnog uha, dok je izlazio iz svog mercedesa. Kimberli Mekgark ispričala je članovima porote, da su ona i njen stariji sin pokušali da pruže Majklu veštačko disanje. Nažalost, nije mu bilo spasa.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online