Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 05.09.2010.
08:00
Press A

Mislima do orgazma

Seksualni terapeut Barbara Karelas tvrdi da se orgazam može postići posebnom tehnikom opuštanja i fantaziranja. Inspirisana zapanjujućim podatkom da dve trećine žena u Americi ima problema u seksualnom životu, američka spisateljica, seksualni terapeut i predavač Barbara Karelas pozabavila se načinom na koji žene postižu orgazam. Poznata kao voditeljka radionica i tečajeva o seksu, Barbara tvrdi da orgazam pomoću misli nije zabluda, već realno stanje koje se može dostići učenjem.

Disajno-energetski orgazam se može naučiti

Ova žena se osamdesetih godina u Njujorku bavila pozorišnim performansom, ali se nekoliko godina kasnije preorjentisala na izučavanje seksualnih terapija. Prema njenim rečima, to je bio idealan momenat za usmeravanje ka seksu, jer je kraj osamdesetih doneo strah od AIDS-a, bolesti koja se jako brzo širila u umetničkim krugovima.

U istraživanje alternativnih vidika seksualnosti Barbaru je uvela čuvena večita dilema - kako prepoznati kada žena glumi orgazam? Svojevrsni fenomen koji je na tom putu otkrila bilo je dostizanje vrhunca pomoću misli. To je, u stvari, disajno-energetski orgazam, kako ga je sama nazvala, koji se ostvaruje preko tehnike dubokog disanja i opuštanja.

Istraživači sa Univerziteta Rudžers su pre godinu dana dokazali da kada Barbara Karelas postigne svoj disajno-energetski orgazam, određeni deo mozga reaguje potpuno isto kao i kada je u pitanju običan orgazam. Pisac i seksualni terapeut, dr Jan Kerner tvrdi da je mozak najjači seksualni organ iz koga sve kreće i zato ženama preporučuje tehnike disanja, koncentracije i čestog fantaziranja kao idealna sredstava za poboljšanje seksualnog života. Međutim, on naglašava da to ne treba biti jedini način uživanja i postizanja vrhunca.

Barbara Karelas kaže da svako može da nauči pomenutu tehniku, ukoliko odbaci tradicionalno poimanje seksualnosti. Ona je u svojim vezama ne koristi kako bi nadomestila seks, već joj ona služi kao nadogradnja intimnog odnosa.

Ovoj čudotvornoj tehnici, koja u ženskom telu izaziva neverovatne eksplozije užitka, Barabara Karelas podučava u svojim radionicama u SAD gde okuplja ljude koji žele da sebi priušte novo, nezaboravno seksualno iskustvo. Nažalost, tajne postizanja orgazma uz pomoć misli nije nikada podelila sa javnošću, jer ona kaže da se to ne može objasniti rečima. Nešto malo o tome se može dokučiti i iz popularnih knjiga Karelasove.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online