Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.09.2011.
08:00
Smedia A

Kako da zadržite uzbuđenje u braku?

Našli ste se u situaciji da vam se svi razgovori sa partnerom svode na priču o deci, poslu i vašoj dnevnoj rutini. I sigurno ste se bar jednom zapitali: kako ponovo zapaliti plamen strasti i ljubavi koji je nekada postojao između vas i partnera?

Negujte mentalnu privlačnost između vas i partnera
 

Malo će pomoći ako razumete četiri osnovne vrste hemija koje inspirišu partnere da osećaju privlačnost jedno prema drugome. Fizička hemija se odnosi na privlačnost fizičkim izgledom, dok emocionalna hemija obuhvata brigu o međusobnim osećanjima i sreći partnera.

Možda među vama ima i duhovne hemije, a to znači da ste povezani na jednom višem nivou. Mentalna hemija se svodi na interes partnera da dele jedno sa drugim misli i shvatanja o životu. Ako vam nedostaje mentalne hemije postoji mogućnost da ćete osetiti kao vam fali uzbuđenja u vašem odnosu. Šta uzrokuje da se to desi?

Ne pričajte samo o "sigurnim" temama

Možda ste stekli naviku da pričate o istim starim temama i dosadnom svakodnevnom poslu, ili se pak nađete u situaciji da ste na kraju dana previše umorni da svom partneru podarite nešto više od poljupca za laku noć. Neki parovi pokušavaju da razgovore ograniče na "sigurne teme". Oni se ne upuštaju u nove teritorije, jer žele da izbegnu argumente i konfrontacije. Upamtite da postojanje različitih mišljenja ne mora nužno da budu nešto negativno, a pre svega to može da odnos učini uzbudljivijim.

Budite otvorenog uma i ne shvatajte sve uvek lično. Ako oboje znate da možete da budete srećni, iako se ne slažete u određenim mišljenjima ili stavovima, onda možete slobodno da zajedno istražujete bilo koju temu. Evo nekoliko ideja:

* Zajedno pod sjajem sveća pročitajte i prodiskutujte omiljene odlomke iz pesama koje volite, delove priča vašeg omiljenog pisca ili duhovnog učitelja.
* Radite zajedno na kreativnom projektu.
* Vodite dnevnik sa idejama, osećanjima; lična pisma ili crteže možda ćete poželeti da podelite jedno sa drugim. Ova kreativna aktivnost je posebno dobra za parove koji su veoma zauzeti ili puno putuju.
* Posetite muzej ili umetničku izložbu, pogledajte predstavu ili kulturni događaj, ili pak uradite nešto drugačije što će vas inspirisati da podelite nove ideje i doživite ih zajedno.
* Napravite listu, sa svojim partnerom, novih stvari koje bi oboje želeli da naučite, a onda se prijavite za jednodnevnu radionicu u obližnjem kulturnom centru. Časovi masaže, joge ili plesa su posebno dobro osmišljeni i prilagođeni za parove.
* Pitajte lokalne agencije za informacije o volonterskim projektima, kao i o društveno aktivnom radu do koga vam je stalo. Istraživanje novih pogleda na život može da bude fascinantno putovanje u svet otkrića. Zabavite se diskutujući o novim idejama i aktivnostima i potrudite se da mentalnu privlačnost i uzbuđenje održite živim u vašoj vezi.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online