Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 11.09.2011.
08:00
S media A

Pet naučno dokazanih saveta za bolji seks

Nauka nam neprestano daje smernice i odgovore na pitanja u vezi sa brojnim životnim problemima i dilemama. Ovog puta vam donosimo ono što naučnici smatraju da je presudno kako biste unapredili seksualni život i na najbolji način zadovoljili partnerku. Koliko je verovati naučnicima i njihovim istraživanjima, istražite sami.

Osluškujte je i sve će biti kako treba

Recite joj da izgleda odlično i da je ukusna

Već je dokazano da žene koje se osećaju sigurno u vezi izgleda svojih genitalija su otvorenije za različite vrste seksualnih aktivnosti, kao i da je veća verovatnoća da postignu orgazam, jer se osećaju opušteno. “Kada krenete dole kako bi zadovoljili partnerku, trebalo bi da odišete entuzijazmom, kažete joj kako je lepa i koliko je ona ukusna, a ne da tretirate ovu aktivnost kao posao koji mora da se odradi" - savetuje doktorka Debra Lin Herbenik, sa Kinsi instituta na Indijana Univerzitetu.

Načuljite uši - slušajte je!

Jedina razlika između žigola i običnog momka je to da žigolo sluša i čini ono što žena želi u krevetu. "Ko pita ne skita“, kaže stara poslovica, ali i naučnici. Doktorka Helen Fišer, sa odeljenja za antropologiju Ratdžers Univerziteta, savetuje da pitate ženu šta i na koji način želi u seksu, ali ne postavljajte to pitanje u spavaćoj sobi. Pokrenite ovu diskusiju dok ste u opuštenoj šetnji ili pak u nekoj drugoj zajedničkoj intimnoj aktivnosti.

Dodirujte je svuda (sa uljem)

"Senzualnim dodirima izazivamo otpuštanje moćnog hormona oksitocina što povećava nivo testosterona kod žene i aktivira njen seksualni nagon. Zavodljivi svilenkasti osećaj ulja utrljanog u kožu je pokretač za još strastveniji seks – i to ne samo za nju, već za oboje", kaže Dr.Kerol Kasel, bivša predsednica Američkog društva za naučno proučavanje seksualnosti.

Donesite kuhinju u spavaću sobu

"Arginin je osnova za vijagru, tako da muškarci treba da se drže hrane sa visokim nivoom ove supstance u njoj - kao što su ostrige, riba i drugi nemasni izvori proteina. Sve što je dobro za vas iznad struka je dobro za vas i ispod struka, kao npr.: zeleniši i pasulj, visoko proteinska odn. nisko-masna hrana, voće i povrće svetlih boja, koja obiluju antioksidantima. Standardna i fast fud ishrana će samo pogoršati vaše performanse u krevetu", savetuje doktorka Lin Edlen-Nezin, koautorka knjige "Odlična hrana, odličan seks".

Ne žurite sa skidanjem

"Postoji stepen manipulacije kada je u pitanju iznos neurotransmitera koji se otpuštaju pre i prilikom seksa... tako, zamišljajući vas golog kod nje će pokrenuti brzo i jako oslobađanje dopamina, a možda i oksitocina, ali problem je što ovi hormoni brzo splasnu. Zato poradite na tome, pustite je da što duže iščekuje prizor vašeg nagog tela, a onda će sigurno uživati u produženom neurološkom orgazmu ", naglašava Andrea Kuszevski, bihevioralni terapeut i konsultant iz Bostona, Masačusets.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online