Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.01.2011.
08:00
Vestionline A

Oralni seks: precenjen ili potcenjen?

Orgazam je najintenzivniji doživljaj sladostrašća. Intenzitet i snaga doživljaja su različiti kod različitih polova, ali i različitih pojedinaca, bez obzira na pol. Otud i pojava da kod vrhunca doživljaja orgazma postoje osobe koje se gube uživajući u tome. Puštaju prodorne krike, dok druge, bez obzira na pol, mogu biti potpuno nečujne. Muškarci se smatraju i ubrajaju u vizuelne tipove, a ženama se više prepisuje reč kao mehanizam za doživljaj verbalnog afrodizijaka.

Toaleti se često koriste za seks na javnom mestu
 

Seksolog akademik Savo Bojović iznosi svoje viđenje seksualnih tabua. U svojoj praksi u ordinaciji „Plodnost” sreo se sa različitim disbalansima seksulanosti, a u njegovoj praksi se pokazalo da su muškaraci oduvek bili vizuelni tipovi. Muškarci u svakoj situaciji prosto jure da bi ženi zavirili ispod suknje. Žene pak vizuelizacijom lakše klasifikuju muškarce: mali muškarac niskog rasta ima veliki polni organ, dok visok muškarac ima manji.

Seks na javnom mestu

Egzibicionisti su uglavnom skloni da ostvare užitak vodeći ljubav na javnom mestu. Postoje slučajevi kada pripadnici oba pola uđu u aktivan seks na javnom mestu, najčešće kad su pod dejstvom raznih droga ili alkohola.

Seks je vrlo složena radnja u kojoj se uživa dušom i telom. U najvećem broju slučajeva potrebni su diskretni uslovi da bi se u njemu kompletno uživalo.

Jednostrani oralni seks

Oralni seks spada u jednu od najvrednijih i najboljih seksualnih radnji. Njegov značaj je višestruko važan. Ova aktivnost ima svoj viševrednosni način uživanja, koji često veoma vole i žene.

Oralni seks je viševrednosni način uživanja prema rečima seksologa
 

Otpor za početak oralnog seksa je najčešće zbog gađenja i povlačenja žene u sebe, pri čemu ona sve to doživljava kao ponižavanje. Muškarac može na insistiranje svoje supruge ili partnerke ovladati veštinom oralnog seksa, a uvek sa željom da voljenu osobu učini srećnom.

Odglumljeni orgazam

Poznat i negovan u našoj kulturi je uglavnom kod žena. Svaka je žena želela da seskualno zadovolji partnera. U nekim prošlim vremenima samo je 15 odsto žena moglo da doživi orgazam. Danas je to promenjeno iz više razloga, ali glavni činilac je u tome što se danas ranije počinje sa seksom, a i više se zna o tome.

Da bi supruga ili partnerka ostavila utisak da mnogo može da mu pruži i da je i ona zadovoljna, dobro bi odglumila orgazam. Muževi i partneri često ni ne primete glumu. Muškarcima je teže da to odglume.

Ranije je samo 15 odsto žena moglo da doživi orgazam
 

Zablude i istine o potenciji

Mnogi mitovi o seksu, potenciji i plodnosti ni danas nisu prevaziđeni, a najzanimljivije od svega je što čak i specijalizovani časopisi doprinose širenju ovih zabluda.

Kakav nos, takav i polni organ muškarca”, rekao je rimski pesnik Publije Ovidije Nazon. (43. godine p.n.e - 17. godine n.e). Pri tom dužina nosa nema nikakve veze sa dužinom penisa, tvrdi stručnjak za reproduktivnu medicinu iz Getingena Hans Vilhelm Mihelman. „Bolje bi bilo da muškarcu gledate u noge. Što su stopala veća, to je obdareniji”, savetuje on.

On takođe tvrdi da stres ne dovodi do neplodnosti, već se zbog neplodnosti nalazimo pod stresom.

Navodno učestali fenomen da žena iznenada zatrudni nakon što par koji do tada nije imao dece usvoji dete iznosi svega tri odsto i veoma je redak.

Ispostavilo se, međutim, da su neka uvrežena mišljenja zaista tačna. Toplota ima nepovoljan uticaj na proizvodnju spermatozoida. Zato Mihelman preporučuje muškarcima da izbegavaju izlaganje preteranoj toploti (sauna, tople kupke i česta vožnja bicikla s neodgovarajućim sedištem).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online