Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.04.2019.
02:30
Mondo.rs, Vestionline A

Male svađe koje vam uništavaju vezu

"Ako često 'poludite' na neke sitnice, to može da bude pokazatelj manjka samokontrole, nesposobnosti da razgovorom rešite problem. To takođe pokazuje i da biste možda radije započeli svađu nego pokušali razgovorom da izrazite osećanja koja imate", kaže stručnjak za veze Mekenzi Rajel.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Što više imate situacija odnosno rasprava koje ne rešavate komunikacijom, to ćete vremenom postajati sve udaljeniji.

"Malo svađe je zdravo, ali ako rasprave počnu da se nagomilavaju, to može da postane nešto mnogo gore".

Sprečite da do toga dođe tako što ćete biti svesni najčešćih situacija kada nastaju te male, štetne svađe koje se ne rešavaju komunikacijom.

Šizite zbog malih grešaka

Ljudi greše, dešava se.

- Kada zbog malih stvari napravite veliku dramu, partnera izlažete nepotrebnom stresu - kaže stručnjak za veze Silija Švejer.

Ako se to konstantno dešava, partner će možda polako početi da se povlači iz veze jer će osećati kao da je greška sve što uradi.

Da ne bi došlo do toga, zastanite na trenutak i razmislite da li je određena situacija vredna svađe. Možda je ipak najbolja opcija da o tome smireno porazgovarate...

Ludite zbog poruka

Ako "poludite" svaki put kada partneru stigne poruka ili dobije poziv od nepoznatog broja, misliće da mu/joj ne verujete.

- To što prima poruku od nepoznatog broja ne znači da vas vara - ističe Švejerova.

Ako ste zaista sumnjičavi, bolje je da razgovarate o tome i utvrdite da li je vaša sumnjičavost opravdana.

Naljutite se svaki put kada neće da uradi svoj deo kućnih obaveza

Svađe oko kućnih poslova su mnoge parove dovele do razvoda, pokazale su studije. Kada ste umorni nakon dugog dana na poslu, poslednja stvar koju želite da radite je da perete sudove, a isto se verovatno oseća i vaš partner.

Važno je da poslove podelite na jednake delove, tako da sve bude fer, ali nemojte da ludite svaki put kada partner ne uradi svoj deo, posebno ako je umoran/na od posla. To svakako nije produktivan način da razgovarate o ovome i verovatno će pogoršati situaciju.

Možda je bolje da sačekate neku drugu priliku, pa da otvoreno i bez nervoze razgovarate o podeli kućnih poslova....

Šizite zbog brzine napretka vaše veze

Ako ste već neko vreme u vezi, ali niste još uvek baš definisali tu vezu, nemojte da ludite...

- Ukoliko niste 100 odsto sigurni u vezu, ovo može da bude brz korak ka propasti - kaže Rajel.

Kada se nervirate i svađate zbog pravca u kojoj veza ide ili ne ide, to može da vašu vezu povede u smeru i brzinom za koje možda niste spremni. Ukoliko vas to stvarno muči, razgovarajte sa partnerom otvoreno kako biste utvrdili da li želite isto od veze.

Svi ponekad "odlepimo", ali je važno paziti da se to ne dešava česti jer najčešće takve "epizode" ne vode ničemu, ne rešavaju problem. Naprotiv, vremenom vode do ozlojeđenosti, a to je poslednje što želite u svojoj vezi.

Otvoreno razgovarajte o svemu sa partnerom, to je uvek najbolje rešenje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online