Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.03.2019.
02:30
Mondo.rs, Vestionline A

Kako da budete majstor u flertovanju

Ako želite da privučete nečiju pažnju, započnete razgovor i potencijalno izađete na sastanak, možda biste želeli da pročitate ovih nekoliko saveta kako da uspešno flertujete. Naime, ove tehnike flertovanja su se pokazale kao najuspešnije i zaista mogu da vam pomognu, posebno u situacijama kada ne znate šta biste rekli.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Flertovanje nije lako, ali je definitivno nešto što možete da naučite i u čemu vremenom možete da postanete bolji.

- Flertovanje donekle jeste umetnost, ali je i nešto što možete da naučite i vežbate, kao i svaku drugu veštinu - kaže stručnjak za veze Džonatan Benet. "Možda će vam na početku biti malo nelagodno, ali praćenjem određenih saveta, iza kojih stoji nauka, možete da postanete majstor flertovanja. I, to će vam postati toliko prirodno, da nećete uopšte morati da razmišljate o tome".

Imajte na umu da flertovanje treba da bude zabavno, a evo i saveta koji mogu da vam pomognu.

Dosta kontakta očima

Naravno da ne treba da piljite nekome u oči, ali dosta kontakta očima u toku razgovora će drugoj osobi pokazati da ste zainteresovani.

Štaviše, Benet kaže da je studijom dokazano da čak i stranci koji se malo duže gledaju u oči, počinju da osećaju strast prema onome koga gledaju.

Nije uvek lako gledati nekoga u oči, posebno ako ste nervozni ili pokušavate da smislite šta ćete sledeće da kažete. Ali, postavite sebi izazov da uspostavite kontakt očima, zatim da skrente pogled, pa opet. Vremenom će vam to postati prirodno.

Dodir po ruci

- Fizički dodir se povezuje sa osećajem privlačnosti, željom, pa čak i ubrzanim radom srca - kaže Benet, dodajući da, naravno, dodir bude prikladan i da ne prelazite granicu pristojnosti.

Pokušajte, recimo, da svom potencijalnom partneru ili partnerki usput dodirnete ruku dok pričate neku šalu, i vidite kako će da reaguje.

- Ako vas privlači neka osoba, pronalaženje načina da je kao usput dodirnete možete da poveća i njihov osećaj privlačnosti prema vama - tvrdi stručnjak za veze.

Uputite kompliment

Kada ste u društvu potencijalnog partnera ili partnerke, i želite da vidite u kom smeru bi stvari među vama mogle da se razvijaju, udelite mu/joj kompliment.

- Upućivanje komplimenta je sjajan način za flertovanje - kaže Benet, ističući da je i studija dokazala da se komplimenti najpre prepoznaju kao "alat" za flertovanje, u odnosu na druge načine započinjanja razgovora.

"Ako želite da druga osoba shvati da flertujete, ne možete da pogrešite upućivanjem iskrenog komplimenta".

Sviđa vam se njen/njegov osmeh, oči? Priđite i recite to!

Pokažite interesovanje

Jedna od najboljih stvari koje možete da uradite tokom flertovanja je da pokažete iskreno interesovanje za to što vaš potencijalni partner/ka govori.

- Pokažite interesovanje i radoznalost, postavljajte pitanja. Slušajte odgovore i postavljajte još pitanja. I sami podelite nešto o sebi, kada se ukaže prikladna prilika za to, ali pazite da je to što govorite na neki način povezano sa onim o čemu druga osoba govori - savetuje klinički psiholog Danijel Šer.

Budite pažljivi jer, lako je u trenutku, dok razmišljate šta sledeće da pitate, da zapravo ne čujete njen/njegov odgovor, a tome može da doprinese i trema. Zato je najbolje da se koncentrišete na odgovore, a da pitanja smišljate usput, na osnovu odgovora.

Budite iskreni i autentični

Bez obzira na to što pokušavate nekoga da šarmirate, to ne znači da treba da zamagljujete istinu ili krijete neke delove sebe. Jer, želite da se nekome dopadnete vi, takvi kakvi ste.

- Ako čuvate tajne na prvom sastanku, lako ćete doći u neprijatne situacije i problemi će se kasnije samo nizati. I prvi dani veze zahtevaju zdravu dozu autentičnosti i iskrenosti, zato ne pokušavajte to da izbegnete - savetuje Šer.

Takođe, iskrenost će vam otvoriti teme za razgovor, videćete kako će se priče same nizati i otvarati. To, naravno, ne znači da na prvom sastanku treba da kažete sve o sebi, ali prosto pokušajte da budete svoji, onakvi kakvi ste zaista.

Ne bežite od grešaka

Život nije film - reći ćete nešto pogrešno, vaša šala neće dobro proći ili ćete imati trenutke neprijatne tišine. Ali, ako to nekako "iskulirate", nasmejete se i održite stvari zabavnim, ništa od toga ne mora da upropasti trenutak. A to što umete da se iščupate iz takve situacije će drugoj strani delovati privlačno...

Pitajte za uslugu

Jedan način da flertujete, a da to ne bude baš očigledno, je da zatražite uslugu - potencijalnog partnera/partnerku pitajte da vam doda meni sa stola ili da vam pričuva sedište u bioskopu dok odete do toaleta.

- Kada to urade, njihov mozak će pretpostaviti da im se na neki način sviđate (jer, zašto bi osobi koja im se ne dopada činili uslugu?) - tvrdi stručnjak za veze Sesilija Švejer. "To čak ima i naziv – efekat Bena Frenklina".

Drugim rečima, kada nekome pomognemo, automatski počinje da nam se dopada, a da ni sami ne znamo zašto. Ako se ukaže prilika da zatražite malu uslugu, to je sjajan način da probijete led.

Ispričajte nekoliko šala

Zaboravite na glupe i prostačke viceve, trudite se da budete duhoviti i da ispričate neke super priče, šale, jer je humor sjajan za flertovanje.

- Humor pomaže ljudima da budu opušteniji. Istraživanja pokazuju da humor može da ublaži anksioznost, što dozvoljava vezama da se brže razvijaju. Dakle, šala može da poveća bliskost kada flertujete sa nekim - kaže Švejerova.

Kada probate ove savete za flertovanje, možda ćete primetiti da ste uspešniji u tome. Naravno, neće svaki pokušaj flertovanja proći "glatko", ali što više vežbate, postajaće lakše i bolje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online