Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.02.2018.
02:30
budoar.rs, Vestionline A

Dobar seks nas čini živima

Ako proslavljamo ljubav, zašto ne bismo slavili i jednu od njenih najlepših strana – seks? Seks nije samo zabavan. Naučna istraživanja iznova dokazuju i da je izuzetno zdrav za naše fizičko i mentalno zdravlje.

stockphotos.io
Seks je važan pokretač

Dobar seks nas čini srećnima

Višestruke studije pokazale su da se osobe koje češće upražnjavaju seks osećaju zadovoljnije i "pune života", kao i da su srećniji u pogledu kvaliteta svoje veze/braka, harmonije i razumevanja u odnosu.

Zadovoljstvo, tj. osećanje sreće, raste sa brojem situacija u kojima su tokom seksa oba partnera doživela orgazam.

Seks nas održava u životu

U sedmogodišnjoj studiji sa muškarcima starijim od 17 godina, erektilna disfunkcionalnost i izostanak seksualnih odnosa ukazivali su na veću mogućnost rane smrti.

Postoji dvosmerni odnos seks - depresija

Kao što loš, ili neželjeni seks vodi do depresivnih stanja ili oblika ponašanja, tako i depresija negativno utiče na kvalitet seksa.

Parovi unutar kojih jedna osoba doživljava neželjeni seks, skloniji su i drugim, srodnim oblicima nasilnog ponašanja.

Velika je razlika između muškog i ženskog doživljaja seksa

Muškarci i žene razlikuju se u stepenu u kome seksualni čin dovode u vezu sa svojim fizičkim, emocionalnim blagostanjem, i kvalitetom veze.

Kod žena je seksualna funkcija pre svega povezana sa mentalnim blagostanjem, dok je kod muškaraca ona najpre u vezi sa fizičkim zdravljem.

Starenje nije "doba bez seksa"

Studije su pokazale da se starenjem stiču veštine i strategije koje mogu da umanje padove u seksualnom životu.

Ovaj fenomen se naziva "seniorska seksualna mudrost".

Razgovor je ključ, u krevetu i ordinaciji

Ako partneri ne govore jedno drugom šta vole, i šta ih uzbuđuje, ni u seksu ne mogu očekivati snažnu i kontinuiranu strast, koja je tesno povezana i sa osećajem bliskosti.

Sa druge strane, više od polovine poseta lekaru, u našoj zemlji i više, ne uključuju razgovor o seksualnom životu pacijenta, koji je često uzrok drugih, na prvi pogled potpuno nesrodnih problema.

Dakle, razgovarajte, slavite život, pružite i prihvatite zadovoljstvo.

Da, seks je velika stvar, utiče na nas i fizički i psihički, ali je, da ne zaboravimo - i zabavna strana ljubavi, ili bar privlačnosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online