Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.08.2016.
02:30
Vestionline, Mondo.rs A

Šta omiljena poza u seksu otkriva o njemu

Naravno, omiljena poza je ona koja pruža najintenzivniji orgazam, ali ona otkriva i ponešto o vašoj ličnosti.

pixabay.com
Poza otkriva kakva ste ličnost

Da li najviše uživate u seksu u misionarskoj pozi, ili seks nije seks ako nije otpozadi? Naravno, omiljena poza je ona koja pruža najintenzivniji orgazam, ali ona otkriva i ponešto o vašoj ličnosti.

Misionarska

Ova poza je verovatno i za vas bila "prvi korak" u seksu. (I interesantno, u romantičnim komedijama ovo je ujedno i najčešće prikazivana poza.) Seks u misionarskom položaju doprinosi bliskosti među partnerima, to se ne može osporiti, ali ako muškarac želi seks uvek i isključivo ovako, možda mu nedostaje malo samopouzdanja. "Ova poza jeste klasična, ali ako muškarac insistira na njoj uvek i bez izuzetka, iza takvog stava često se krije problem sa samopouzdanjem. U ovoj pozi, on može da vidi kako partnerka reaguje i to ga čini hrabrijim", kaže Ava Kadel, seksualni terapeut. "Ovo jeste romantična poza, ali joj nedostaje malo uzbudljivosti. Nema ničeg lošeg ako uživate u misionarskoj pozi, ali zdravo je za vezu da povremeno dozvolite i svojoj 'divljoj strani' da izađe na videlo."

Ali, ako orgazam možete da doživite isključivo u misionarskoj pozi, možda bi trebalo da malo "reprogramirate" svoj seksualni život, savetuje Kadelova. Možete pokušati pozu u kojoj muškarac leži, a žena je odozgo. Ne gubite ništa od intimnosti, i dalje se gledate, licem u lice, ali iz druge perspektive, pošto žena ovde preuzima kontrolu.

"Dogi stajl"

Verovatno za života niste naletele na muškarca koji ne voli seks "otpozadi". A ima i muškaraca koji kao da veruju da je to poza za koju su "stvoreni".

"Ova poza kod muškaraca budi animalne instinkte, one koji ga čine 'kraljem džungle'. Ali, iako je ovo poza koja simbolizuje muškarca punog samopouzdanja, često se iza toga krije strah od intimnosti", kaže Kadelova.

I ovo zvuči logično. Retko se dešava da vam muškarac šapuće nežnosti na uho, dok pažljivo ulazi u vas otpozadi. U realnosti, seks u ovoj pozi izgleda mnoooogo drugačije. Što nije loše, neki put je i poželjno, ali ako je to uvek njegov izbor, može se deisti da počnete da se osećate kao "komad mesa". Ali ne na onaj dobar način.

Prednost ove poze je izuzetno duboka penertacija, ali ono što dobijete na tom polju, izgubite na polju intimnosti.

Šta je alternativa? Pokušajte seks dok oboje ležite na boku. Tako imate penetraciju otpozadi, ali dobijate mogućnost da pokažete partnerki i svoju nežniju stranu.

Žena odozgo

Lepota ove poze je u tome što ima milijon varijacija... I sve zavisi od žene i njene volje i inspiracije u tom trenutku.

Muškarci kojima je ova poza "prvi izbor" žele da žena koju vole bude zadovoljna. "Muškarac koji bira ovu pozu nema problem sa prepuštanjem, ali u svakom trenutku može da postane dominantan, kontrolišuću dubinu penetracije, i to je ono što ga uzbuđuje", kaže Kadelova.

Naravno, ne treba zanemariti ni pogled na telo žene koju volite, i koji je iz ove perspektive savršen, ali ne opuštajte se baš toliko. Smena "moći" je uzbudljiva. Povremeno je bacite na leđa kad to najmanje očekuje.

"Kašika"

Ova poza češće nas asocira na maženje i spavanje, nego na seks. Biraju je muškarci koji se ne stide svoje nežnije strane, ali istovremeno žele i da njihova partnerka bude zadovoljna. Ono što je dobro je što ova poza pruža osećaj bliskosti, pružajući istovremeno odličan "pristup" klitorisu ali... ne omogućava naročito duboku penertaciju. Dakle, koliko god vi uživali u romantičnim šaputanjima, s vremena na vreme birajte poze u kojima će penetracija biti ozbiljnija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online