Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.10.2017.
02:30
Vestionline, mondo rs A

"Lekcije koje sam naučila kao ljubavnica"

Bila sam mu ljubavnica, druga žena, nazovite to kako hoćete. Nije važno. Važno je ono što sam iz toga naučila i što želim sa vama da podelim.

pixabay.com
Iskustva ljubavnice

"Mnogo je žena koje žive u senci oženjenih muškaraca. Ja sam bila jedna od njih, ali sam za razliku od mnogih drugih rešila da ne ćutim", napisala ja doktorka Fabijen Slama za sajt "YourTango".

Ovo su njene "lekcije":

Išla sam protiv svojih uverenja

To se desilo pre četiri godine. Upoznala sam tog čoveka na poslovnom sastanku. Bio je privlačan, a ja sam se razočarala kada sam primetila burmu na njegovom prstu. Ali, desila se hemija...

Ja sam razvedena, a on u braku ali takođe usamljen jer mu je žena često odsutna, a deca su napustila gnezdo. Sada znam da su to sve bili samo izgovori.

On me je pozvao na kafu, ja sam pristala, jedna stvar je vodila drugoj... postali smo ljubavnici.

Iskreni, to na šta sam pristala bilo je protiv mojih stavova. Nisam želela da se zaljubim u njega, ali ipak jesam, i kriva sam. Ignorisanje osećaja krivice ne olakšava moj izbor. Priznavanje i prihvatanje izbora je jedina stvar koja pomaže.

Biti ljubavnica uopšte nije glamurozno

U braku sam bila 20 godina i bila sam verna sve to vreme, za razliku od svog muža koji me je prevario i povredio. Dakle, nikada sebe nisam zamišljala u ulozi "druge žene".

Međutim...

Viđali smo se tajno, on je dolazio kod mene, ali se krajem dana uvek vraćao svojoj kući. Kada bismo išli zajedno na poslovna putovanja, morali smo da se pozdravimo još u avionu jer je njega uvek uspruga čekala na aerodromu.

To je trajalo šest meseci i sve vreme mi je, zapravo, smetalo, osećala sam stid i krivicu. Ali, sama sam na to pristala.

Povređivala sam samu sebe

Rekla sam nekim ljudima, koje sam smatrala blsikim, da sam u vezi sa oženjenim čovekom. Bila sam spremna da se suočim sa njihovim osudama. Rekla sam i svom sinu. "Da mi nisi majka, rekao bih ti da si k....", tako mi je odgovorio.

I sada me boli kada se toga setim.

Neke prijateljice su prestale da se viđaju sa mnom, verovatno su se bojale da ću i njima, možda, ukrasti muža. Nisam znala kako da im objasnim da sam ja bila zaljubljena u tog čoveka, a ne u činjenicu da je on oženjen.

Ljudi mogu da vam sude, ali najteži sudija, je zapravo, svaki čovek sam sebi.

Bila sam veoma usamljena

Kada sam se razvela, obećala sam sebi da neću uraditi ništa zbog čega bih se stidela. Međutim, dok sam bila u ulozu ljubavnice, mrezala sam sebe, stidela sam se toga što radim.

Zapravo, spolja sam izgledala sjajno, srećno, ali sam iznutra bila tužna i veoma usamljena. Jer, mi smo se dopisivali, razmeljivali lepe poruke, putovali, svaki zajednički trenutak je bio poseban. Ali, nigde nismo smeli zajedno u gradu u kojem smo živeli. To je bilo veliko ograničenje.

Njegove noći u gradu nikada nisu mogle da budu moje, naše, zajedničke.

Nesigurnost boli više od srčanog udara

Bilo je trenutaka čiste sreće, ali samo kada smo bili zajedno. Na kraju krajeva, bila sam zaljubljen. Ali, smetalo mi je što nikada nisam znala kada ćemo se videti, kada će moći da pobegne od svog stvarnog života i bude sa mnom.

Svaki trenutak radosti imao je i svoj trenutak očaja

Osećala sam se kao zavisnici od droge, alkohola ili šećera - bilo mi je teško da se otrgnem od to malo sreće koju mi je povremeno pružao.

Ali, uspela sam, a to savetujem i vama:

NEMOJTE NIKOME I NIKADA BITI LJUBAVNICE.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online