Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.12.2018.
02:30
mondo.rs, Vestionline A

Šta vas "pokreće"?

Ljubav i požudu nije uvek lako razlikovati, naročito u ranim fazama veze. Šta god od ova dva da je u pitanju, čini da se osećate blaženo "kao nikad ranije", što je - divno. I jedno i drugo je super, i znači da imate čemu da se radujete, ali je ipak važno da znate razliku između ova dva osećanja, pošto vas to može poštedeti mnogih suza... Evo male pomoći.

pixabay.com
Ako vas pokreće ljubav, bićete iskreni

Kad je strast dominantna, oblačite se pažljivo, "za desetku", ništa ne prepuštate slučaju. Naravno, trudite se i kad ste zaljubljeni, ali tada se ponekad ipak desi da umesto onih najboljih, seksi cipela obujete one - udobne.

Ako je požuda u pitanju, previdećete stvari koje vas iritiraju. Ako je toliko seksi da ne možete da se odvojite jedno od drugog, lako je preći preko malih "mina" (taj smeh, taj problem sa novcem, ta majka), koje se kako vreme bude prolazilo mogu (ali i ne moraju) pretvoriti u kamen spoticanja. Kad volimo nekoga, ukazujemo mu na greške jer želimo da on ili ona budu bolja osoba. I ako je ljubav uzvraćena, i ta druga osoba umeće da prihvati konstruktivnu kritiku, i pokušaće da promeni svoje loše strane ne zbog nas, već zbog sebe.

Ako je strast ono što vas vozi, govorićete samo ono što ta druga osoba želi da čuje. Želećete da joj udovoljite. Kad vas direktno pita šta mislite o nečemu, opredelićete se za "bezbedan" odgovor, čak i ako on ne odgovara u potpunosti vašem mišljenju (a kasnije ćete to već nekako rešiti, zar ne?). Ako vas pokreće ljubav, bićete iskreni. Zato što ljubav znači da nekoga volite i kad se ne slažete… Različiti stavovi po nekim pitanjima, čak i ako su u pitanju relativno ozbiljne stvari, ne znače da niste jedno za drugo. To samo znači da ste - različiti. I to je dobro.

Ako je strast u pitanju, osoba sa kojom je - "antički bog/boginja". Ili, pokušaćemo sa ovom analogijom: savršen kolačić bez ijedne neravnine na glazuri ili okrnjenog ćoška, jedan od onih koje nam je prosto žao da zagrizemo. Ali, surova je istina da i kolačići koji izgledaju savršeno mogu da imaju prepečenu stranu, iako ona nije uvek vidljiva na prvi pogled. Kad smo zaljubljeni, više je u pitanju nešto kao statua antičkog boga/boginje kojoj nedostaje ruka ili tako nešto. Znate na šta mislimo? Savršena u svojoj nesavršenosti, baš kao i vi. I, budimo iskreni, pretvaranje da smo bilo šta drugo, stvaranje iluzije savršenosti je iscrpljujuće. I neistinito. I nepotrebno.

Strast će učiniti da spoznamo onaj prvi sloj, kao što je omiljena boja ili muzika, ali ljubav… to je kad slušaš "Volim te kad pričaš" ili… (dopišite sami) iako nije na tvojoj listi najdražih. Bila. Dosad.

Ako je strast u pitanju, želećete da podelite sa tom osobom samo "najbolju verziju sebe".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online