Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.10.2017.
02:30
Vestionline, mondo.rs A

Ovo vam se neće svideti: Evo kako muškarci biraju ljubavnice

Muškarci koji se upuštaju u afere u anketi jednog sajta za upoznavanje otkrili su koji to zakoni privlačnosti važe kad traže "drugu".

pixabay.com
Ništa nije kao na filmu: Ljubavnice nisu neke tajanstvene žene, najčešće su tu negde, u blizini...

Proces je mnogo, mnogo promišljeniji i bolje isplaniran nego što se obično misli. Realnost ne bi mogla biti udaljenija od "filsmkog" scenarija u kojem muškarac uđe u bar, kafić, restoran, gde god, ugleda ženu, pogledi im se spoje, vazduh treperi od erotskog naboja i oni zaboravljaju na sve i odlaze zajedno u noć... Što je najgore od svega, kad bi se prevare tako dešavale, nekako bi ih bilo (na nekom nivou) lakše razumeti, pa i (eventualno) oprostiti.

U realnosti, najveća je verovatnoća da će muškarac pokušati nešto sa prijateljicom ili koleginicom s posla, ukoliko nije zadovoljan svojom vezom ili brakom.

"Druga žena" dakle, daleko je od misteriozne, neodoljive fatalne zavodnice... Daleko je od svega onoga kako je zamišlja prevarena žena. U najvećem broju slučajeva - ona je neko koga muškarac poznaje od ranije, a nije isključeno ni da je njegova partnerka poznaje, ako ne lično, onda bar iz priče.

Ali, ovo istraživanje u kojem su učestvovale stotine mušakraca, pokazalo je i da bi 23 odsto muškaraca bilo u ozbiljnom iskušenju ukoliko bi na poslovnom putu, na primer, upoznalo neku ženu koja bi ih privukla.

I, vrlo interesantno, većina onih koji su već varali partnerke izjavilo je da je to bio pokušaj da poprave svoj brak ili vezu, pokušaj da budu srećniji, bez namere da se brak ili veza unište.

Komunikolog Pol Kible savetuje da se, ako već razmišljate o vanbračnog aferi okrenete sajtovima za upoznavanje, nego da ljubavnicu birate iz kruga poznanica ili koleginica, jer su "manje šanse da ćete biti otkriveni".

Zvuči grozno, ali kad uzmete u obzir da je 99 odsto od 1.300 muškaraca koji su učestvovali u ovoj anketi ili već prevarilo partnerku ili je o tome ozbiljno razmišljalo, postaje samo gore. I, za većinu njih seks je bio glavni motiv.

Kad je o ženama reč, stvari stoje malo drugačije. Partnera je prevarilo 39 odsto njih, a o prevari je razmišljalo još 35 odsto onih koje su učestvovale u anketi.

Većina onih koje su partnera prevarile, prvi put su to uradile kad su već imale decu, a više od polovine (54 odsto) to je učinilo neposredno nakon porođaja, prenosi "Dejli mejl".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online