Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 13.08.2017.
02:30
najboljamamanasvetu.com A

Zbog čega se najčešće raspadaju brakovi?

Advokati koji zastupaju klijente u brakorazvodnim parnicama imaju priliku da iz neposredne blizine sagledaju probleme koji urušavaju brakove. Oni svakoga dana od svojih klijenata čuju šta je to što ih je dovelo do odluke da se razvedu od svojih partnera. Zaključak je da uglavnom vode manje-više iste razgovore sa svim svojim klijentima. Naime, razlozi su uvek isti!

pixabay.com
Neravnopravnost je najčešći razlog koji navode partneri kada se razvode

Partner retko pomaže oko dece

- Često, već prilikom prvog razgovora, čujem da muž ili žena osećaju da nemaju ravnopravnog partnera u braku, pogotovo kada je reč o preuzimanju odgovornosti i brige o deci. Potrebni su i vreme i energija za ispunjavanje različitih porodičnih obaveza, za preglede kod lekara i društvene aktivnosti. Kada jedan od partnera oseti da druga polovina ne učestvuje ravnopravno u podeli posla i odgovornosti neizbežno se javljaju prezir i razočaranje. Kada se ovo odnosi na obaveze oko dece, stvari postaju još komplikovanije. Kada dođu u moju kancelariju, ja znam da su već pokušali sve, da su već zamolili svog partnera da se više angažuje i ispunjava svoj deo obaveza, ali da im to, iz nekog razloga, nije uspelo. Razvod braka njima se čini kao jedino rešenje, naveo je Puja A. Sašev, advokat iz San Dijega.

Nikada ne razgovaramo o problemima

- Nikada nije u pitanju nešto što partner govori - već ono što ne govori. Problemi izranjaju, a niko ne želi da zaljulja čamac. I tako se niko ne bavi očiglednim problemom. Niko ne govori o njemu. Ali, problem zato neće nestati, već će se samo povući na neko vreme dok ponovo ne ispliva na površinu. Ovog puta, rešavanje situacije je još teže zato što su partneri ispunjeni gorčinom koju je ostavio prethodni problem sa kojim se nikada nisu uhvatili u koštac, koji nikada nisu rešili. Oni tada i drugi problem guraju pod tepih. Zatim treći. I tako svaki sledeći. U nekom trenutku, partneri eksplodiraju oko neke sitnice koja se čini glupom i suludom. Na kraju, partneri se neprestano raspravljaju oko svih problema koje imaju, a o kojima ne žele da razgovaraju  - kaže Karen Kovi, advokat iz Čikaga.

Seksualni život, kao i bilo kakva intimnost su nestali

- Iskreno, o razlozima za razvod mogu da pričam u nedogled, ali ovo su dve najčešće zamerke koje čujem. One se svode na činjenicu da se život ispreči između partnera i oni gube vezu kakvu su ranije imali. U pitanju je nedostatak komunikacije, razgovora, intimnosti. Ovo je čak veći problem nego nedostatak seksa. Partneri kao da ne shvataju da se rad na vezi ne završava onda kada izgovore sudbonosno "da”.  Na vezi mora da se radi svakog dana. Jako je važno povezivati se sa svojim partnerom i razgovarati svakog dana, bez obzira na to da li je u pitanju zajednički ručak ili šetanje psa - rekla je Liza Helfend Mejer, advokat iz Los Anđelesa.

Uzimame zdravo za gotovo

- Ova pritužba ima smisla. Kada se udvaramo, često dajemo dosta komplimenata, poklanjamo dosta pažnje i pažljivo slušamo svog partnera kako bismo mu udovoljili. Kada postignemo ono što smo želeli, kada vezu zapečatimo bračnim zavetima, mnogi od nas se osete sigurnim i manje vodimo računa o tome koliko je i da li je naš partner srećan. Neki od klijenata koji me angažuju kažu da su nesrećni već godinama i da su čekali i čekali da se stvari poprave, dok im konačno nije prekipelo. Retko srećem parove koji su odlučili da se razvedu zbog jednog, iznenadnog događaja kao što je avantura za jednu noć ili jedna žestoka svađa. Ljudi mnogo investiraju u brak i mnogo im treba da se odluče da krenu putem bez povratka i traže razvod. Kada, ipak, stignu dotle, najčešći je razlog saznanje da bi bili srećniji kada ne bi bili venčani sa osobom sa kojom su trenutno u braku – ili, kao što mi je jednom jedan klijent rekao – da bi bili manje nesrećni, tvrdi Randal M. Kesler, advokat iz Atlante.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online