Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 20.03.2019.
18:00 >> 13:48h
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Živi i zdravi bili svi odreda!

Deo donacije od 500 dolara koji je srpski fudbalski klub Krajina Casey Kings iz Melburna izdvojio za lečenje Ognjena Dragojevića iz Laktaša (25), momka koji je u stanju budne kome već punih 11 godina od strašne saobraćajne nesreće, stigao je na zadatu adresu.

Lična arhiva
Na prošlogodišnjoj rehabilitaciji: Ognjen Dragojević

Novčani dar, prema rečima majke Snježane, stiže u dobar čas, budući da im predstoji novi odlazak u Zagreb, gde Ognjena vode na neurorehabilitaciju za koju je potrebna pozamašna suma novca. Istina, Ognjen je prvu rehabilitaciju obavio protekle godine i tada je izvanredno napredovao.

Lekari su bili oduševljeni toliko da su želeli da naredne terapije oni finansijski pokriju, a Dragojevići stan i hranu. Nažalost, zbog Ognjenove prehlade koja je dovela do velikih komplikacija, dalja rehabilitacija je bila prekinuta.

Tek sada, kada se Ognjen oporavio i ojačao, Dragojevići su u mogućnosti da ga ponovo odvedu na "robotiku".

- Hvala im kao Bogu! Ne mogu vam ni opisati koliko nam je dobrodošlo. Nek su živi, zdravi i blagosloveni svi odreda što su mislili na našeg sina i poželeli da nam pomognu. Svesni smo da je danas mnogo dece i ljudi u problemu i da nije lako odlučiti kome uopšte pomoć poslati, a mi se za Ognjena borimo više od decenije. Baš zato svaki vid pomoći nam je bio i još uvek je zlata vredan - rekla je majka Snježana.

Podsećanja radi, pre više od decenije u Belgiji je ustanovljeno da Ognjen nije "biljka" i da ima nade da se jednog dana vrati u normalne životne tokove, ali kad to niko nije mogao, niti se usudio da prognozira. Godine su prohujale, neumorni roditelji davali su sve od sebe da nemoguće učine mogućim.

Međutim, bez napretka medicine na tom polju ništa značajnije se nije moglo uraditi sve dok se nije ukazala nova prilika u poliklinici u Zagrebu koju Dragojevići nisu želeli da propuste, baš kao ni ovog puta, sve u želji da svog sina još jednom vide srećnog i nasmejanog.

U pravi čas

- Iskreno, prijatno smo iznenađeni. Termin za odlazak u Zagreb je 1. april, a tamo ćemo provesti dva meseca. Za jedan mesec boravka smo se snašli novčano, a za drugi ćemo se nekako već snaći i zato nas je ovaj prilog toliko obradovao. Ognjen je dobro, ja sam zahvalna Bogu što je živ i imam veru da ćemo uspeti da ga oporavimo - istakla je majka Snježana.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Minuti delili od najgoreg
HUMANITARNI MOST Ne znamo šta nam sutra nosi
HUMANITARNI MOST Božić ogrejan dobrotom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online