Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 14.02.2019.
18:00 >> 11:01h
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Iznenađenje za četiri borca

Životna priča Nemanje Leontijevića (16), svojevremeno rastužila je mnoge građane Srbije, kada je jedno vreme autobusom iz ubskog sela Kožuar putovao u Beograd na hemioterapiju. U međuvremenu, uspeo je da pobedi karcinom i vrati se u školsku klupu. To smo saznali, kada smo ovog mališana još pre dve godine pozvali, kako bi mu ime Kola srpskih sestara Žene mironosice pri Crkvi Sveti arhiđakon Stefan iz Melburna prosledili dar od 500 dolara.

Lična arhiva
Andrijana Miletić

Na njega nisu zaboravili ni ovog puta, kada su posredstvom našeg lista, uputili 9.000 dolara za 18 dece i omladine koji se zajedno sa porodicom bore za zdravlje i bolje sutra.
Na njihovoj listi, još jednom, našao se i mlađani Nemanja. Želju dobročinitelja ispunili smo proteklih dana, kada smo još jednom na kućnu adresu ovog dečaka poslali 500 dolara. Njegovi roditelji, Slađana i Dušan Leontijević nisu mogli da sakriju zbunjenost našim pozivom, ali ni oduševljenje što je neko izdaleka i čak sa drugog kraja sveta ponovo mislio na njih i poželeo da im pomogne.

- Molim vas da se i tim divnim ljudima zahvalite u ime cele moje porodice. Baš su nas obradovali, s obzirom na to da je suprug Dušan odnedavno bez posla i da smo se zbog toga našli u problemu. Ipak, hvala Bogu, Nemanja je dobro. Samo mora na redovne kontrole kako bismo bili sigurni da je svaka opasnost od povratka bolesti otklonjena. Upisao je i drugu godinu srednje škole za finansijskog tehničara i odličan je đak čime se svi ponosimo - rekla je majka Slađana Leontijević, čiji je sin Nemanja pravi borac, što je dokazao i izborivši se sa opakom bolešću, karcinomom kostiju.

Telegraf
Redovne kontrole za miran san: Nemanja Leontijević

Pored hrabrog Nemanje, deo priloga Kola srpskih sestara Žene mironosice od 500 dolara stigao je i u ruke 28-godišnje Slađane Simidžije (28) iz Bosanskog Grahova, oboleloj od dijebetesa, kojoj je bila potrebna pomoć ljudi dobrog srca, da bi zaustavila propadanje vida operacijom očiju u Beogradu. Na desno oko gotovo ništa nije videla, a na levom je nazirala dan i noć. Stanje se pogoršalo i Slađana je još protekle godine morala hitno na operaciju za koju nije imala dovoljno novca. Ipak, zahvaljujući ljudima dobre volje, ta prepreka je savladana.

- Imala sam tri operacije do sada i dva puta mesečno idem u Beograd na kontrolu. Sledeću imam za par dana. Stanje je dosta bolje, a ja sam svesna da je oporavak dosta dug, jer dijabetes je tu da sve uspori i naknadno zakomplikuje. U rukama sam dobrih stručnjaka, borim se i ne odustajem. Zahvalna sam svima koji su mi finansijski pomogli da to izguram, jer za naše plate i životni standard to je velika suma novca. I zahvaljujem još jednom Kolu srpskih sestara na donaciji. Stvarno sam dirnuta i iznenađena, što je neko tako daleko mislio na mene i poželeo da mi pomogne - rekla je za "Vesti" Slađana Simidžija.

Lična arhiva
Iznenađena: Slađana Simidžija

Dar je prosleđen i malenom Nikoli, obolelom od neuroblastoma, o kome smo pisali pre tri meseca, kada je odlazak u Đenovu na komplikovanu operaciju koja je njegova jedina nada bio neizvestan. Suma od 280.000 evra, koliko košta lečenje u Italiji, prikupljena je zahvaljujući ljudima velikog srca, pa se ovaj hrabri mališan ovih dana priprema za put.

- Prikupljen je novac potreban za lečenje bez dodatnih troškova. Nidža će već narednih dana moći na dalje lečenje u Đenovu, na transplantaciju kostne srži i imunoterapije. Ogroman teret nam je pao sa srca i prethodnih dana kada smo po okončanju hemioterapija, obavili operaciju u Americi gde su mu otklonili primarni tumor sa grudnog koša. Odlično je to podneo i bukvalno je već četvrtog dana mogao da trči. Sve je stručno i bez greške odrađeno i mi smo prezadovoljni. Hvala dragom Bogu što sve ide po planu, ali i svim ljudima koji su nam pomogli, poput tih divnih zemljaka u Australiji. Naša borba se nastavlja i mi se nadamo najboljem mogućem ishodu - rekao je otac Nenad Pavlović.

Mora i na treću operaciju

Još 500 dolara stiglo je i na adresu trogodišnje Andrijane Miletić iz Kragujevca, kojoj je zbog komplikacija na rođenju došlo do povrede živčanog spleta, leva ruka ostala potpuno paralizovana. Roditelji nisu odustajali od redovnih fizikalnih terapija koje su donele veliki boljitak u ramenom delu i laktu. Međutim, šaka je ostala potpuno neaktivna, pa je bila potrebna i hirurška intervencija u Beču kao i odgovarajuća postoperativna nega.

- Naša Andrijana je do sada trebalo da obavi i treću operaciju šake, ali već dva puta smo morali da je odlažemo. Konačno, zakazali smo je za 25. april, jer nismo uspeli da prikupimo dovoljno novca ni preko Fondacije Budi human, zahvaljujući kojoj smo i obavili prve dve operacije u Austriji. Ovaj dar je za nas veliko iznenađenje i mi se od srca zahvaljujemo tim dobrim ljudima kojim su mislili na našu Andrijanu. Jedno je sigurno, a to je da će ova pomoć biti iskorišćena upravo u tu svrhu. Iskreno se nadamo da ćemo uspeti da prikupimo 12.000 evra do aprila, koliko nedostaje jer je to Andrijanina jedina šansa da ne ostane invalid - iskreno će mama Danijela Miletić (28).

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST U zdravlje vam bilo!
HUMANITARNI MOST Nove radosti za đake
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online