Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 21.01.2019.
18:00
N. P. - Foto: Lična arhiva A

Ožalošćenoj porodici 15.000 franaka

Porodica Perić, majka Olivera (44) i otac Branislav (50) iz švajcarskog Efretikona, 4. decembra prošle godine doživeli su tragediju kad je njihovog desetogodišnjeg sina Lazara, na samo stotinak metara od kuće, udario kamion na pešačkom prelazu prilikom povratka iz škole.

Lična arhiva
Članovi moto-kluba "Vukovi"

S njim je u trenutku nesreće bio i njegov dve godine stariji brat Miloš, ali je on, na sreću, ostao nepovređen. Mnogi su znani i neznani pritekli u pomoć ucveljenoj porodici želeći da se pobrinu da se u nesreći koja ih je zadesila bar ne muče s nevoljama materijalne prirode. Do sada je, kako javljaju švajcarski mediji, za njih prikupljeno celih 15.000 franaka humanitarne pomoći.

Kako su i "Vesti" izvestile, među prvima su im u pomoć pritekli članovi moto-kluba "Vukovi" iz Frauenfelda čiji su predstavnici bili i na sahrani malog Lazara koji je večni spokoj našao na groblju u Efretikonu.

- Neki od naših članova dobro poznaju porodicu Perić, pa smo želeli da ih podržimo koliko smo to u moći. Petoro naših predstavnika bilo je na sahrani, a spontano je pokrenuta i akcija za pomoć - rekao je za "Vesti" Bojan Peranović, predsednik moto kluba "Vukovi".

Oni su uz pomoć svojih članova, ali iz prijatelja iz drugih klubova koji okupljaju "bajkere" u Švajcarskoj i sa kojima neguju dobru saradnju prikupli novčanu pomoć u iznosu od 4.300 franaka.

- Pored toga, Lazarevom bratu Milošu smo kupili i jedan tablet-računar kao poklon i sve to nameravamo da im uručimo. Malo sam nervozan pred susret sa porodicom. Svestan sam da im sav novac ovog sveta neće vratiti izgubljeno dete. Ali, ovim smo simbolično hteli da pokažemo da u svome bolu i nesreći nisu sami - rekao je za "Vesti" Bojan Peranović.

U pomoć pritekli Švajcarci, Rusi i Finci

Veliki deo do sada prikupljene pomoći u novcu, iz jednog drugog izvora, porodica Perić je već dobila. Naime za njih je akciju nakon pogibije malog Lazara, putem društvenih mreža, pokrenuo Filip Gurt, švajcarski pisac iz Kura, autor poznatog bestselera "Šatenkind". Uspeo je da prikupi 11.000 franaka, a među donatorima je pored švajcaraca bilo i državljana Rusije i Finske.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Za sina i na kraj sveta
HUMANITARNI MOST Uz dobre ljude sve je lakše
HUMANITARNI MOST Kapa dole za dobrotvora
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online