Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Radost za Anđelu, Stefana i Nikolu

Posredstvom našeg saradnika i humanitarca Hida Muratovića, đacima pešacima iz okoline Novog Pazara: Anđeli Stanić, Stefanu Pendiću i Nikoli Matkoviću stalna čitateljka "Vesti", Radmila L. iz Ciriha je ovo troje dece obradovala donacijama od po 100 franaka, uz pismo u kome je između ostalog pisalo:

D. N. Petrović
Nikola Matković

"Želim vam da u Novu 2019. godinu zakoračite i Božić dočekate u zdravlju i radosti. Da ih provedete u toplim domovima sa svojim najbližima. Nadam se da ćete se tokom raspusta i praznika dobro odmoriti, da ćete biti spremni za nova i teška pešačenja i da će u vašim đačkim knjižicama biti još više odličnih ocena. I sama sam bila đak pešak i dobro znam koliko je teško po zimi i snegu satima pešačiti i uz sve to biti dobar učenik."

Radmila je po svaku cenu želela da donacije i pismo stignu pre Nove godine, zbog čega je je pošiljku poslala autobusom, već sutradan sve je bilo uručeno.

- Divna gospođa, mnogo joj hvala. Deca su se baš obradovala, želim joj sve najbolje u novoj godini - ističe humanitarac Hido Muratović koji se svojski potrudio da u najkraćem roku ispuni "Radmilin amanet".

Prvo je usrećio Anđelu, koja mu je lokacijski bila najbliža, jer već neko vreme sa roditeljima živi kao podstanar u Novom Pazaru, kako bi neometano mogla da nastavi školovanje.

- Mada odnedavno više ne pešačim, mnogo mi znači svaki dinar, jer sa majkom Ljiljom i ocem Manojlom, koji radi u "Gradskoj čistoći", živim u iznajmljenoj sobi u Novom Pazaru, donacija će nam dobro doći da platimo bar jednu kiriju. Bilo nam je dovoljno da spremimo Novu godinu, a sada i Božić. Hvala do neba našoj dobrotvorki Radmili iz Ciriha, pozdravite je i poželite joj dobro zdravlje i svaku sreću - ističe Anđela Stanić, učenica drugog razreda Srednje tehničke škole u Novom Pazaru i dugogodišnji đak pešak sa planine Rogozne.

Pismu i donaciji od 100 švajcarskih franaka radovao se i "mali maturant" Stefan Pendić iz zabitog zaseoka Đonlije na Goliji koji svakodnevno do škole u Šaronjama prepešači po sedam kilometara u jednom pravcu.

D. N. Petrović
Prijatno iznenađenje za praznike: Anđela Stanić

- Malo ću se odmoriti tokom raspusta, ponekad i poigrati sa psom Žućom jer u selu nema druge dece, sankaću se i skijati, a ponešto ću i pročitati. Sakupljam novac za mobilni telefon, pa ću deo čuvati, a deo ću dati majci Radi i tati Vladanu da se što bolje spremimo za Božić. Mnogo se radujem našem najvećem prazniku. Hvala tetka Radmili što nam je omogućila da nam novogodišnja i božićna trpeza budu pune - ističe Stefan.

Dar od 100 franaka razgalio je srce i Nikole Matkovića, đaka pešaka iz Vučinića kod Novog Pazara, odličnog učenika drugog razreda novopazarske gimnazije.

- Skoro sam dobio jednu donaciju i ovoj se zaista nisam nadao, zbog čega sam posebno srećan. Pogotovu što je "namenjena" proslavi praznika. Kupićemo svega. Želim da sa mamom Jevrosimom i tatom Slavomirom blagdane provedem kao i svi moji vršnjaci širom Srbije. Hvala dobroj Radmili što nam je to omogućila. Nemam reči kojim bih joj se zahvalio, ali revanširaću joj se još boljim učenjem i samo peticama u mojoj đačkoj knjižici - poručuje "mali genijalac" sa padina Golije, koji planira da postane IT-inženjer ili profesor biologije.

D. N. Petrović
Stefan Pendić

Stigla i stipendija

Neposredno uoči Nove godine Stefanu Pendiću stigla je i stipendija od 120 australijskih dolara, koju mu svakog meseca šalje dobrotvor O. V. iz Sidneja.

- Nama je Stefanova stipendija kao plata, od nje delom živimo, a Stefan se školuje. Hvala našem dobrotvoru, mnogo je za nas učinio. Želimo mu dobro zdravlje i da ga u 2019. prati sreća na svakom koraku - poručuje Stefanova majka Rada Pendić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Teška sudbina u srce ganula
HUMANITARNI MOST Radovi počeli pre roka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online