Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 09.12.2018.
18:00 >> 14:49h
B. M. - Vesti - Foto: B. Miličić A

Teška sudbina u srce ganula

Na reči samohrane majke Slavice Đurić iz Smederevske Palanke da sa troje dece živi u mraku, o čemu su "Vesti" nedavno pisale, odmah je reagovao Dušan Škof iz Bajrojta. On je već poslao 200 evra da se plate dugovi za potrošenu električnu energiju i da ponovo dobiju struju.

B. Miličić
 

Sa njim su zajedno učestvovala dvojica njegovih prijatelja Nemaca, Peter Kendler i Hari Fajfer koji su dali po 50 evra, a Dušan Škof je dao 100 evra. To bi trebalo da bude dovoljno da ponovo zasvetle sijalice u ovom skromnom domu.

- Pročitao sam u "Vestima", koje redovno kupujem, apel majke koja je sa troje dece ostala u mraku zbog neizmirenog duga za potrošnju struje. To me je kao čoveka pogodilo i ispričao sam to svojim prijateljima sa kojim se redovno sastajem i družim. Oni su odmah reagovali i dali po 50 evra i nadam se da će što pre Slavica Đurić i njenih troje dece dobiti struju i svetlo - kaže Dušan Škof (67).

On je još 2013. godine sa 300 evra pomogao da jedna siromašna porodica u Srbiji kupi tri koze, godinu dana kasnije poslao je 200 evra, od kojih je 50 evra dao njegov prijatelj Fajt Hagmajer, pa je porodica Stojiljković u južnoj Srbiji kupila dve koze. I ovaj put on izražava solidarnost sa siromašnim ljudima i preko Humanitarnog mosta šalje novac u Smederevsku Palanku.

- Od 2011. godine nemački penzioner i živim dobro, ali me pogodi tuđa muka, bilo da je u pitanju bolest ili siromaštvo - kaže Dušan Škof, koji od 1967. godine živi u Nemačkoj gde je kao konobar i kuvar stigao iz Maribora. Jedno vreme je radio u tuđim kafanama i restoranima, a poslednjih 29 godina, pred odlazak u penziju, vodio je sopstveni restoran u Bajrojtu.

Rešene najveće muke

Ono što naš dobri čitalac iz Nemačke možda još ne zna, Slavici Đurić je, u međuvremenu još dobrih ljudi priskočilo u pomoć, kako sugrađana tako i humanih čitalaca "Vesti" iz Švajcarske i Australije čime su rešene njene najveće muke. Više o svemu tome, saznaće u našem narednom broju.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Odužiću se desetkama
HUMANITARNI MOST Nidža ide na operaciju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online