Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 06.12.2018.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Kao da me je sunce ogrejalo!

Saznavši za nevolje samohrane majke Irene Ćelić (49) iz Beograda, koje je muče od trenutka kada je ostala bez zaposlenja, naš čitalac Miša iz Nemačke, rodom iz Bajine Bašte poželeo je da joj pomogne i makar malo olakša probleme sa kojima se svakodnevno suočava. U to ime, posredstvom Redakcije "Vesti" u Bad Filbelu uputio je donaciju od 200 evra uz kratko pismo u kome piše:

Lična arhiva
Zbog dugova nema miran san: Irena Ćelić

"Gospođo Irena, pogodilo me je kada sam u "Vestima" pročitao sa kakvim se sve teškoćama susrećete. Iako se ne poznajemo, u ovakvoj situaciji se i ne gleda na poznanstvo, doneo sam odluku da vam pomognem koliko mogu. Vama i vašoj deci šaljem 200 evra uz srdačne pozdrave i mnogo sreće kroz dalji život."

Ovu namučenu ženu, koju život nije štedeo, obavestili smo odmah po prispeću donacije koja je i više nego prijatno iznenadila.

- Iskreno govoreći, mislila sam da su nas dobri ljudi zaboravili i da ćemo početak Nove godine dočekati u problemima i strahu kako ćemo. Kada ste javili da je stigla donacija, verujte, u tom trenutku, kao da me je sunce ponovo ogrejalo. Taj divni čovek ne može ni da nasluti koliko nam je njegova pomoć dobrodošla i koliko smo Katarina, Mihajlo i ja zahvalni. Neka mu dobri Bog podari dobro zdravlje i svaku sreću - rekla je u dahu Irena Ćelić, suzdržavajući suze, a potom dodala:

- Naravno, deo donacije ću odmah utrošiti da platim deo dugova za komunalije, zbog kojih noćima ne spavam zbog čega mi je i zdravlje malo narušeno. Kao što znate situacija je dosegla kritičnu tačku otkad sam ostala bez zaposlenja. Izvršitelji zbog dugova koji u ovom trenutku prevazilaze 2.500 evra, tik su mi na vratima, iako ja ništa vredno nemam osim tog krova nad glavom. Teško je podizati školarce od stotinak evra socijalne pomoći. Zato ne odustajem od toga da nađem novi posao, jer je to jedina garancija da ćemo opstati. Konkurisala sam na nekoliko mesta u okviru svoje struke (tehničar za upravljanje poslovima), ali i neke druge poslove. Nažalost, do sada mi se nije posrećilo. Sa biroa za zapošljavanje pozvali su da me pitaju da li bih radila kao tehnički sekretar u jednoj školi, na šta sam pristala. Željno iščekujem njihov sledeći poziv. U međuvremenu, ostaje nada da će nam još neko pomoći da preguramo teške dane koji su pred nama i da ćemo sumornim stvarima u našem životu stati nakraj.

Kontakt za pomoć

Ukoliko neko od naših čitalaca može i želi da pomogne Ireni Ćelić da reši bar neki od gorućih problema, može stupiti sa njom u kontakt putem telefona na broj: 00381 64 065 48 55. Adresa je Dunavski kej br. 13, 11000 Beograd i dogovoriti se oko načina slanja i dostave pomoći. Naravno, na usluzi je i Redakcija "Vesti".

Pomoći niotkuda

- Pomoć nemam ni od bivšeg supruga. Alimentaciju ne plaća, niti smo u kontaktu sa njim. Borimo se sami kako znamo i umemo, ali preteško je. Mihajlo je pri kraju srednje škole, a Katarinu čeka još dve godine. Sve to treba pregurati i omogućiti im da postanu svoji ljudi, ali kad su vam ruke vezane i jedva da imate da im obezbedite najosnovnije, to boli kao živa rana - iskreno će Irena Ćelić, rodom iz Pirota.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Obnovimo svetinju
HUMANITARNI MOST Da se još hrabrije bore
HUMANITARNI MOST Na radost vam se vratilo
HUMANITARNI MOST Vi me održavate u životu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online