Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Puna trpeza - miran san

Znajući da je mnogim porodicama u Srbiji, gde ima više od dvoje dece, najčešće to jedini blagoslov i bogatstvo, otuda i svesrdne podrške penzionerke Ksenije Naumović iz Ciriha onima koji teško žive. Neumorna u nastojanju da siromašne porodice nahrani i potkrepi odećom i obućom, to je kroz samo deset dana na adresu Vesne (42) i Gorana Golubovića (46) i njihovo devetoro dece iz Popovca kod Paraćina, uputila tri poveća paketa puna hrane, slatkiša, odeće, obuće.

V. Sekulić
Dobro vam se dobrim vratilo: Vesna i Goran Golubović sa decom

Više o tome, kao i dobročinstvu još jedne čitateljke, naše novinare je obavestila majka Vesna, poželevši da se od srca zahvali:

- U prvom paketu draga Ksenija nam je poslala mnogo hrane, a u drugom jakne, bluzice, čizmice i torbe za decu. Hvala joj do neba, njena podrška nam mnogo znači. Ne prođe nijedan mesec, a da nas se ne seti i pošalje bogat paket. Ovom prilikom želim da se po stotinu puta zahvalim i Gordani Petković koja nam je uplatila 10.000 dinara, od čega smo odmah kupili metar drva, džak brašna, džak krompira i 5 kg pasulja.

Teško mi je da rečima izrazim sve ono što osećam prema ovako divnim i nesebičnim ljudima koji odvajaju od sebe da bi pomogli nekome koga i ne poznaju. Da nam nije hrane, ne znam šta bismo, jer je zima na pragu i posla nema. Kada je trpeza puna, spokojni smo. Neka dragi Bog svim našim dobrotvorima stostruko uzvrati i nagradi.

Nažalost, Golubovići već godinama žive u neizvesnosti. Zbog zatvaranja firmi u kojima su Vesna i Goran radili, proglašeni su tehnološkim viškom, i dovedeni na rub materijalne egzistencije i straha da jednog dana neće imati ni za hleb svojoj deci. O njima smo više puta pisali, pa su zahvaljujući plemenitim čitaocima "Vesti", koji su im pohitali u pomoć, dočekali malo lakše i lepše dane, a njihova deca dobila mogućnost da se nesmetano školuju i bore za sebe.

Od Opštine su dobili kuću na korišćenje i tako se spasli mnogih nevolja, pa i mogućih bolesti koje su im pretile u vlažnom kolektivnom smeštaju, ali zbog nove odluke Opštine, a to je da smeštaj pored računa za komunaliju, moraju da plaćaju, to su se i Golubovići našli na novom ispitu, a rešenja ni na vidiku.

- Šta da kažem, osim da nam uvek nešto nedostaje kada imate toliko dece o kojoj morate da brinete. Što su veći, to su i njihove potrebe veće. Više nas je sramota da bilo šta i pričamo na tu temu. Ali, strah se uvukao u nas da ne završimo na ulici na proleće. Do tada imamo dovoljno novca da podmirimo račune zahvaljujući humanim zemljacima kojima, baš kao ni "Vestima" nećemo moći dovoljno da se zahvalimo za sve što su učinili za našu porodicu - iskreno će Vesna Golubović.

Nikako da svane

- Nažalost, nama nikako da svane. Ne da nam se da budemo svoji na svome. Najveći razlog tome je to što suprug Goran nema zaposlenje za stalno. Teško se dolazi do posla, pa tako ni stariji sin koji je završio srednju školu, uprkos trudu ne može da nađe adekvatan posao, koji bi mu i te kako značio. Da je toga, ne bismo se ovako mučili i živeli od socijalne pomoći i tuđe milostinje, što nas najviše boli i peče. Mi se iskreno nadamo da će se u nekom trenutku ukazati prilika za zaposlenje i da će i nas tračak svetlosti ponovo obasjati - rekla je Vesna.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dobrotvori kao porodica
HUMANITARNI MOST Đukići čuvaju miran san
HUMANITARNI MOST Stigla vaskršnja radost
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online