Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 24.10.2018.
18:00
K. N. - Foto: K.N A

Svaku blagodat vam želimo!

Priča o nevoljama u kojima se sa početkom nove školske godine našla samohrana majka Vuka Barbu (39) iz Mramorka kod Kovina, a kojoj su čitaoci "Vesti" omogućili krov nad glavom i tako spasli njeno troje mališana mnogih muka, stigla je sve do Luksemburga. U prilog ove tvrdnje govori i nova donacija od 150 evra Pravoslavno-humanitarnog društva 'Ozren' za ovu hrabru majku, koja se svim silama bori da dečicu izvede na pravi put, a pristigla posredstvom naše Redakcije u Bad Filbelu.

K.N
Mora na kontrolu: Sava Barbu

"Pročitavši dnevni list 'Vesti' i našu stranicu Humanitarni most naišli smo na tužan članak, a vezan za vašu sudbinu samohrane majke sa troje zlatne dečice. Nismo mogli da ostanemo ravnodušni i da vam ne pomognemo u granicama naše mogućnosti. Nadamo se da ćete imati snage da vašu dečicu othranite i iškolujete, a da ćemo jednog dana u istim novinama i na istom mestu pročitati lepe vesti o vama. Želimo vam dosta hrabrosti i sreće. U ime Udruženja 'Ozren' Simo Cvjetković iz Luksemburga."

Želja naših plemenitih čitalaca odmah je i ispunjena, jer je njihova pomoć istog dana prosleđena na adresu Vuke Barbu i njeno troje mališana.

- Molim vas da se do neba zahvalite tim divnim ljudima u naše ime. Neka im dragi Bog podari dobro zdravlje i svaku sreću! Njihova pomoć i podrška su za nas kao dar sa neba. Brinuli smo kako ćemo se ugrejati ove zime, ali sada nema dileme. Odmah ću dokupiti ogrev za zimu, namirnice, a deo novca ostaviti za put u Beograd gde treba da vodim najmlađeg sina Savu na detaljne preglede, jer još zaostaje u razvoju i govoru, što je posledica tumora na mozgu koji mu odstranjen prošle godine. Činjenica je da kad čovek živi od socijalne pomoći i onoga što ponekad uspe da zaradi u nadnici, svaki dinar ili evro je za njega veliki kao kuća i više nego dobrodošao za najosnovnije. Zato sam veoma zahvalna svim humanim zemljacima iz dijaspore koji su bili uz nas, omogućili nam siguran krov nad glavom i deci uslove dostojne čoveka. Neka ih dobri Bog stostruko nagradi - poručila je Vuka Barbu svojim dobročiniteljima sa svih strana sveta.

Deca na prvom mestu

- Deca su mi na prvom mestu. Za njih živim i zato me već od same pomisli da nešto ne mogu da im obezbedim, hvata panika. Ne znam šta nam sutra nosi, ali ne može da se poredi sa onime kroz šta smo godinama prolazili i torturu koju smo trpeli. Ostaćemo večiti dužnici svima koji su nam pomogli kada nam je bilo najteže - iskreno će Vuka Barbu, koja je sa dečicom mnogo toga ružnog preturila preko glave, dok u njen život nisu ušli ljudi dobrog srca.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Zbrinuti smo, do neba hvala!
HUMANITARNI MOST Hvala za svaki radostan dan
HUMANITARNI MOST U pravo vreme i na adresu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online