Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 16.09.2018.
18:00
D. N. Petrović -Vesti - Foto: D.N.Petrović A

Novi dom nije više samo san

Mile Aleksić je poslao 200 švajcarskih franaka, a Desimir Drobnjak 300, dok ih je bračni par Stefanović iz Melburna obradovao paketom odeće, igračaka i školskog pribora za decu

D.N.Petrović
Tekst potpisBandovići sa pokolonima ispred kuće u izgradnji

Polako, ali sigurno niče novi dom za siromašnu šestočlanu porodicu Slobodana Bandovića iz sela Gradac na Pešterskoj visoravni. Majstori rade punom parom, a pristižu i nove donacije. Sve je spremno za izlivanje ploče, pa sledi nabavka građe i crepa. Mada još nema novca za ukrovljenje, gotovo je sigurno da će Bandovići kuću ukroviti za mesec dana, možda i pre. Dobiće i PVC-stolariju, a da li će se pre zime i useliti još je neizvesno.

- Pristiglo nam je još 500 švajcarskih franaka. Dobrotvor Mile Aleksić poslao nam je 200, a Desimir Drobnjak 300 franaka. Sakupili smo za ploču, preteći će i za krovnu konstrukciju. Uvek kada ostanemo bez novca pristigne neka nova donacija, nadamo se da će, ako bog da, tako biti sve do useljenja. Hvala Milu i Desimiru, hvala im do neba! Neka Bog čuva njih i njihove porodice - poručuje Slobodan Bandović.

Naglašava da su ga, nakon što je od lokalne samouprave dobio 2.000 građevinskih blokova, posetili predstavnici opštine i najavili dodatnu pomoć.

- Opština je spremna da pomogne i oko unutrašnjeg sređivanja našeg budućeg doma, što bi moglo da bude od izuzetnog značaja za nastavak radova. Čeka nas još mnogo posla, a potrebno nam je i još novca, dve do tri hiljade evra za ukrovljenje, a još 5.000 evra za useljenje. Za nas je to veliko i nedostižno, ali, ako je suditi po dosadašnjoj pomoći i dinamici radova, imamo pravo da se nadamo da ćemo se useliti pre zime, što bi za nas bilo ostvarenje višegodišnjeg sna - ističe Slobodan.

Radiša napreduje

Zahvaljujući donacijama čitalaca "Vesti", šestogodišnji Radiša, srednji sin Slobodana i Stanke Bandović, koji od rođenja ima probleme sa govorom, napreduje u razvoju i sve bolje govori. Nakon što je u Beogradu prošao sve lekarske preglede, mali Radiša redovno posećuje logopeda koji sa njim radi i rezultati su već vidljivi. Ako se rad sa logopedom nastavi, a rezultati i dalje budu dobri, mali Radiša bi iduće godine mogao da pođe u školu.

Obradovali su se mnogo Bandovići i poklonima, a najviše mališani: Stefan, Radiša i Petar, koji su ovoj siromašnoj porodici stigli iz daleke Australije.

Reč je o paketu sa odećom, igračkama i školskim priborom iz Melburna od naših čitaoca Radmile i Slobodana Stefanovića. Paket je iz Melburna krenuo 18. juna i tek ovih dana stigao je u Srbiju. U propratnim pismu Radmila i Slobodan ističu da su i sami bili izbeglice iz Tuzle, da su mogli da pošalju i novac, ali da su želeli paketom obraduju decu i da to čine već godinama.

Bandovićima žele da što pre ukrove kuću, da dobiju svoje kupatilo i da potpuno promene težak život koji sada žive.

- Hvala puno tetka Radmili i čika Slobodanu! Baš smo se obradovali poklonima, a najviše olovkama, blokovima, slikovnicama i školskom priboru. Srećni smo i što nam dobri ljudi grade novu kuću, po ceo dan smo sa radnicima i jedva čekamo krov. Već sam u školi crtao kuću i paket koji smo dobili iz Australije - ističe Slobodanov i Stankin najstariji sin Stefan.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.






 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ima nade za malog Radišu
HUMANITARNI MOST Spasli ste nas muka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online