Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 30.08.2018.
18:00
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D.N.Preradović A

Pre zime pod novim krovom

Dok "Vesti" nisu objavile prvi tekst o njenim nevoljama i dok se za nju nije založio i naš saradnik i poznati novopazarski dobrotvor Hido Muratović, Munevera Bećirović iz Donjeg Sevečeva kod Novog Pazara svakodnevno je plakala.

D.N.Preradović
San postao java: Munevera i Alma ispred kuće

Strahovala je gde će prezimiti zimu, hoće li imati hrane, odeće i ogreva i kako će prehraniti četvorogodišnju ćerku Almu. Njih dve već duže vremena žive u napuštenoj i potpuno oronuloj porodičnoj kući u koju niko nije ulazio dve decenije, bez vode i struje, iz koje je Munevera pre useljenja jedva isterala zmije, krtice i pacove.

- Odjednom Bog je pogledao mene i moju Almu... Počeli su da se javljaju dobri ljudi, a neki i da dolaze i raspituju se kako da nam pomognu. Sve njih pokrenuli su "Vesti" i Hido Muratović. Hvala im do neba, neka ih Bog sačuva i nagradi - ističe Munevera.

Dodaje da su zemljaci iz Nemačke pomogli da njih dve dobiju krov nad glavom.

- Nakon što nam je u Nemačkoj, među našim zemljacima, sakupljeno 10.200 evra, što nam je omogućilo da za samo desetak dana stignemo od temelja do krova i postavimo PVC stolariju, stigle su nam i nove donacije iz ove zemlje. Za koji dan počećemo i unutrašnje radove. Ako bog da i ako pristigne još malo novca, kuća bi mogla da bude završena za mesec dana, a useljiva pre zime - naglašava Munevera.

Moli nas da prenesemo veliku zahvalnost i pozdrave svima koji su joj do sada pomogli, a posebno čitaocima "Vesti" koji su joj između dva naša teksta poslali dodatnih 1.700 evra.

- Dobri ljudi odmah su prepoznali da je Munevera jedna prosta, dobra, izmučena i poštena duša koju je skoro od rođenja, a posebno posle razvoda, život šibao sa svih strana i koja hrabro u nemaštini i muci brine o svojoj ćerkici. I hvala Bogu, pomoć nije izostala. Ovo je jedna od najboljih akcija "Vesti" i naših čitalaca... Za mesec dana nikla je nova kuća, nadamo se da ćemo brzo završiti i unutrašnje radove, a potom i kupiti potrebni nameštaj... Ako sve bude teklo po planu, a čitaoci "Vesti" nam budu još malo pomogli, Munevera i Alma će se useliti pre početka zime. Hvala svima na podršci i pomoći - ističe Muratović.

Munevera i dalje ne može da veruje kakva ju je radost zadesila.

- Ja od sreće ne znam gde se nalazim i šta nam se sve ovo događa. Svaki dan sam uz majstore i još ne verujem da je ovo moja kuća i da ćemo ja i moja Alma imati siguran krov nad glavom, kupatilo o kome maštamo i lepo uređene sobe. Nema tih reči kojima bih se zahvalila svim našim dobrotvorima, pobožna sam i svaki dan se po nekoliko puta molim za njihovo zdravlje i sreću. Bog neka ih čuva gde god da su - poručuje Munevera.

Posebne pozdrave i veliku zahvalnost poslala je firmama Hofman iz Tutina i Keno iz Novog Pazara koje su joj pomogle darujući joj graćevinski materijal i PVC stolariju.

Dobrotvori

Od Dževada Škrijelja stiglo je 100 evra, od Latifa Murića i Bahra Curića takođe po 100 evra, a od Meruda, Sabahudina i Delije Hodžića 300 evra. Naši čitaoci Esad i Rešad Bibić poslali su 500 evra, Kemal Mustafić 200, Nedžad Aljković, Mihrija Krkušić i Mevludin Bećirović po 100 evra. Hasan i Imek, čija prezimena nisu poznata, poslali su zajedničkih 50, a Esko, takođe bez prezimena 50 evra.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Jovići u srcu dobre Nataše
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online