Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Ugroženi uvek u mislima

Za naše zemljake koji žive daleko u tuđini, otadžbina je u srcu, a ugroženi uvek u mislima. Da je ova tvrdnja istinita, još jednom je potvrdila i anonimna familija iz Sidneja, koja je posredstvom naše redakcije nedavno uputila dar od 500 dolara za ubogu familiju Bandović iz sela Gradac sa Peštera, koja živi u trošnoj straćari bez vode i struje.

D. N. Petrović
Na temeljima nove kuće: Stanka Bandović sa decom i svekrvom

Zbog čega su poželeli da obraduju upravo Slobodana, koji nadničenjem jedva prehranjuje majku Mariju, suprugu Stanku i sinove Stefana (8), Radišu (6) i Petra (3), nije teško odgonetnuti.

Činjenica je da se ova porodica trudi da pomogne i usreći nekoga ko nije rođen pod srećnom zvezdom, o čemu svedočimo redovno i posredstvom Humanitarnog mosta "Vesti".

A Bandovići su, nažalost, jedna od mnogih porodica kojima je sreća okrenula leđa. Sve dok u njihov život nisu ušle "Vesti" i zemljaci dobrog srca, poput plemenite familije sa dalekog kontinenta.

Istina, Bandovićima čitaoci našeg lista pomažu na čak tri fronta, pa su tako poslednjih meseci mnogi dali veliki doprinos u lečenju Slobodanovog i Stankinog srednjeg sina Radiše, koji iako ima šest godina uopšte nije govorio.

Pre mesec dana počelo je prikupljanje novca za izgradnju nove kuće, jer bi oronula udžerica u kojoj su trenutno, mogla pod nekom većom prirodnom nepogodom da se sruši. U međuvremenu, stigla je i krava Nada iz Kanade, mali Radiša, izgovara prve reči i sastavlja prve rečenice, a započeta je i izgradnja kuće.

Ipak, neophodna su značajna sredstva za nastavak radova, pa će ova vredna donacija mahom biti utrošena u tu svrhu, ali i za lečenje ovog mališana. Prema rečima humanitarca Hida Muratovića, koji je preuzeo na svoja pleća organizaciju zidanja kuće Bandovićima, imaju materijala, ali očekuje još neke donacije kako bi stavili ploču i krovnu konstrukciju.

Samim tim, anonimna familija iz Sidneja je svojim primerom i potvrdila da kad se kuća gradi i Bog pomaže.

Veliku pomoć porodici Bandović pružio je, uz obećanje da će mu pomagati i ubuduće i Jaćim Obradović, preduzetnik iz susednog sela Štavalj kod koga Slobodan često radi na utovaru i istovaru uglja, poljskim i građevinskim radovima.

Svojom mehanizacijom Jaćim je Slobodanu iskopao temelje i dovezao potrebni materijal, velika mu je podrška. Pomoć je, angažovanjem Miće Kaličanina, zamenika predsednika opštine Sjenica, stigla i od lokalne samouprave koja je Bandovićima obezbedila 2.000 građevinskih blokova u vrednosti 700 evra.

Ono što je sigurno, to je da ne bi valjalo da Slobodan, Marija, Stanka i deca dočekaju zimu u njihovoj udžerici kroz koju duva sa svih strana.

Kontakt i račun

Plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele da pomognu porodici Bandović da se pre zime usele u novi dom, mogu stupiti u kontakt sa Hidom Muratovićem na broj: 00381 64 330 32 40 radi pomoći ovoj višečlanoj porodici. Isto tako, ljudi dobre volje mogu stupiti i u direktan kontakt sa Slobodanom Bandovićem putem telefona na broj: 00381 65 507 39 34. Otvoren je i žiro račun na njegovo ime u Vojvođanskoj banci na broj: 355-0003200498425-92.

Pomoć već na putu

Vredna donacija od 500 dolara anonimne familije iz Sidneja već je na putu za Gradac. Koliko će obradovati Bandoviće, ali i dokle su stigli sa radovima na gradnji novog krova nad glavom, njihovi dobročinitelji iz daleka moći će da saznaju u jednom od narednih izdanja našeg lista. "Vesti" im se zahvaljuju na ukazanom poverenju.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Još čeka rasplet
HUMANITARNI MOST Uz vas smo Mirkovići
HUMANITARNI MOST Sreća u nesreći
HUMANITARNI MOST Dočekuju zimu bez straha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online