Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 05.08.2018.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Dečaku, invalidu i porodici zle sudbine

Još dobrih vesti za štićenike Humanitarnog mosta stiže nam iz daleke Australije, jer naši čitaoci sa ovog dalekog kontinenta ne posustaju kada je reč o dobrim delima.

Lična arhiva
Stipendista: Dušan Čukarić

To govore i novopristigle donacije redovnih čitalaca i donatora za nekoliko ugroženih zemljaka u otadžbini. Među njima je plemenita Ana iz Kanbere koja je uputila 240 dolara, redovnu stipendiju za gimnazijalca Dušana Čukarića iz Velike Hoče, zatim Slobodan Nedeljković iz Sidneja koji je poslao 100 dolara za invalida Milana Radojčića iz Gornjeg Milanovca, a još 100 dolara za porodicu Pap iz Mužlje kod Zrenjanina su poslale Baka i unuka iz Australije.

Zašto svoju pomoć šalju upravo ovom dečaku, čoveku i porodici, nije teško odgonetnuti, jer ono što ih sve spaja je nemaština od koje ne mogu pobeći. Kada je reč o mladom Dušanu Čukariću, naša redovna čitateljka Ana iz Kanbere, već nekoliko meseci unazad redovno pomaže, znajući kakve su prilike na Kosmetu i da njegova porodica nema mnogo prilike da se snađe ni za ono najosnovnije.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ne časeći časa, ovaj prilog smo prosledili na Kosmet, kako ovaj mladić i tokom leta ne bi morao da brine da li će imati dovoljno i za neku sitnu želju. Čim se bude našao u rukama mladog Dušana, mi ćemo sve što u znak zahvalnosti bude poručio svojoj dobročiniteljki zabeležiti.

U jedno smo sigurni, a to je da će se mnogo obradovati što ga plemenita Ana nije zaboravila, čak i tokom raspusta.

Dar bake i unuke iz Australije, uz dobre želje, istog dana kada je prilog od 100 dolara stigao, prosledili smo na kućnu adresu šestočlane porodice Pap iz Mužlje, gde supruga Zvezdana (50) boluje od multiple skleroze, a ostalo troje dece: Kristijan (26), Imre (21) i Julijana (24), nažalost, mentalno su zaostali u razvoju i radno nesposobni. Jedini zdravi u ovoj kući su glava porodice Janoš i njegov najstariji sin Peter (22).

- Ovome se zaista nismo nadali. Pre samo nekoliko dana, stigla nam je pomoć Rajke Tarlać i njenih dobrih prijatelja, a sada i ovo. Prezahvalni smo toj dobro ženi ko god da je. Neka nju i njenu unuku dobri Bog nagradi dobrim zdravljem i srećom na svakom koraku.

Kao što sam i prošli put rekao, svaka para nam je zlata vredna da imamo ne samo za najosnovnije, nego i za lekove i lečenje, ali i da popravimo još neke pomoćne objekte oko kuće koji su nam propali. Osim toga, kod nas je sve po starom.

Na neki način, svaki novi dan je nepoznanica i nesigurnost šta će i kako biti. Ali, sa time smo se odavno pomirili. Zato sam beskrajno zahvalan na ovoj i svakoj pomoći koja nam je stizala od dobrih ljudi, jer su nam pomoć slali uvek u pravom trenutku i onda kada nam je bilo najteže - iskreno će Janoš Pap (60), koji je predao zahtev za invalidsku penziju, jer mu je zdravlje popustilo.

Lična arhiva
Zahvalan: Janoš Pap sa porodicom

Uskoro kod Milana

Sudbina Milana Radojičića, takođe je, strašna sama po sebi, jer ovaj siromašak živi u Gornjem Milanovcu u stanu bez struje koju su mu isključili pre osam godina. Zahvaljujući našim humanim čitaocima, mahom iz Australije, novac za struju je prikupljen i dug isplaćen, ali zbog poveće birokratije, još se čeka dan kada će majstori doći i zvanično Milanu priključiti struju. Naša ekipa, biće tu da taj svečani događaj i zabeleži, ali i uruči novopristigli prilog plemenitog Slobodana Nedeljkovića, koji će ga posebno obradovati.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ljudi, hvala vam do nebesa!
HUMANITARNI MOST Dobri ljudi ukrovili kuću
HUMANITARNI MOST Dug je loš drug
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online