Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 12.07.2018.
18:00
A. Vučićević - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Vi me održavate u životu!

Teške muke s kojima se svakog dana bori siromašna penzionerka Rada Simić iz Šapca nakratko olakšava dobrota čitalaca "Vesti". Zato je i anonimni donator iz Švedske Radu obradovao sa 45 evra, a anonimna donatorka iz Francuske sa još 5.000 dinara.

Stalno u bolovima: Rada Simić

Njoj ovakvi darovi zlata vrede i zato je ova skromna žena odmah obavestila redakciju "Vesti" o donacijama koje su stigle na njen račun.

- Da mi nije bilo tako divnih ljudi, ne bih živela. Hrabre me i bodre dobrota, i veliko srce svih onih koji mi pomažu. Veliku im zahvalnost dugujem do kraja života. Neka ih dragi Bog čuva i podari dobro zdravlje! - kaže Rada.

Kako ističe, mnoge su se muke sručile na nju.

- Da nije bolova s kojima se svakodnevno borim, nekako bih se lakše nosila sa svim nedaćama. Da se snađem i zaradim, nažalost, ne mogu. Teško je i psihički sve ovo izdržati. Od stalnog stresa ne mogu da se oporavim. Jedina nada su mi dobri ljudi, bar nečije saosećanje i razumevanje koji dođu poput melema na ljute rane - rekla je Rada.

Iskrena briga

- Jedna gospođa iz Kanade mi redovno šalje pomoć. Ovih dana je jako bolesna, zbog čega nije mogla da mi pomogne. Ipak me je pozvala da čuje kako sam i da mu pruži koju toplu reč. Koliko znači to, da kada je neko ko je i sam bolestan zove da pita kako ste, teško je rečima opisati. Brine o meni kao rod rođeni. Hvala i njoj do neba za svaki dar i svaku lepu reč - ističe Rada.
Svi koji žele da joj pomognu mogu je kontaktirati putem broja telefona: 381 64 26 86 135 i dogovoriti se o načinu slanja pomoći.

Dodatni problem ovih dana pravi joj i nedostatak veš mašine.

- Doskoro je radila, pa nisam morala da brinem. Nedavno se pokvarila i majstor kaže da ne može da se popravi. Ovako bolesnoj, veoma mi je teško da ručno operem veš, pa mi je i to sada velika muka. Nevolja nevolju stiže - tužno će Rada.

Pre desetak godina ova penzionerka obolela je od karcinoma bešike, koji se kasnije proširio na ostale unutrašnje organe. Zato joj je bešika odstranjena, kao i reproduktivni organi, a na stomak je izvedena stoma.

Karcinom se vraćao dva puta, a trećeg se i dalje pribojava. Ima penziju od svega 110 evra, ali kada plati kiriju za socijalni stan koji je dobila od grada i dugovanja za grejanje i vodu, preostaje joj 20 evra mesečno.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Sreća u nesreći
HUMANITARNI MOST Jovići u srcu dobre Nataše
HUMANITARNI MOST U iščekivanju dobrih vesti
HUMANITARNI MOST Zahvalnost do neba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online