Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Sreća obasjala podstanarski dom

Proteklog meseca zabeležili smo prispeće donacije iz Australije jedanaestočlanoj porodici Gorana i Vesne Golubović iz Popovca kod Paraćina koja im je stigla u više nego dobar čas da svojim maturantima omoguće da proslave matursko veče sa vršnjacima onako kako dolikuje.

Lična arhiva
Maturirali: Nemanja i Nikola Golubović

U međuvremenu, još jedna dobra duša je mislila na njih i poželela da ih obraduje.

U pitanju je naš verni čitalac Jovan Živanović iz Manhajma, rodom iz Modriče, koji je Golubovićima na kućnu adresu uputio 200 evra, što je Goluboviće iznenadilo i silno obradovalo, budući na sve nevolje sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Dovoljno je reći da majka Vesna i otac Goran, oboje nezaposleni, pod tuđim krovom podižu devetoro dece. Žive od socijalne pomoći i od onoga što uspeju da zarade u nadnici, pa im često ponestane i za najosnovnije.

Lična arhiva
Prezahvalni: Porodica Golubović

- Deca su bila presrećna. Naši maturanti Nikola, koji je završio Srednju saobraćajnu školu i Nemanja, koji je završio osmi razred samo zahvaljujući našim dobrotvorima imaju slike za uspomenu i CD, bili su lepo obučeni, kao i džeparac te večeri. Ni jednog trenutka se nisu osećali nelagodno među svojim vršnjacima. Ne znam kako da opišem njihovu radost i sreću. Veliko i od srca hvala, najpre gospodinu Jovanu Živanoviću iz Nemačke, jer zahvaljujući njegovoj pomoći imali smo dovoljno da uplatimo Nemanji upis u srednju školu i za lekarski pregled za koji je morao da ide do Ćuprije. Takođe i da se još jednom zahvalimo Radi Marković, Dragici Petrović, Veljku Prodanoviću i Rajki Tarlać koji su još pre više od mesec dana takođe poslali pomoć. Želimo im svu sreću ovog sveta. Da im se dobro dobrim vrati i da ih dobro zdravlje uvek služi, jer da nije bilo njih naša deca ne bi ni išla na matursko veče, niti bismo imali novac da kupimo lekove ćerki Marijani i za odlazak do Beograda na kontrolu - rekla je našim novinarima majka Vesna, poslavši i fotografiju svojih sinova slikanu tog svečanog dana.

Činjenica je da Golubovići kad ima posla, svi idu u nadnicu, ne bi li se izborili za opstanak. Posebno tokom letnjih meseci.

Posao bi rešio sve
- Iskoristila bih ovu priliku da se do neba zahvalim i gospodinu Bogdanu Jeftiću iz Beograda, koji nam isto tako s vremena na vreme uputi pomoć. Da nije bilo ovako dobrih ljudi, iskreno ne znam kako bismo pregurali sve nedaće koje su nas snašle. Kad bi bar suprug imao stalno zaposlenje, sigurno bi bilo mnogo lakše i drugačije, jer od nadnice teško može da se zaradi dovoljno. Stabilan posao bi nas sve preporodio - iskreno će Vesna.

Uprkos svim mukama, deca su dobri đaci i studenti i daju sve od sebe da školu privedu kraju kako bi mogli da se osamostale.

Svi su lepo vaspitani, dobri i vredni, na šta su Golubovići najponosniji. Ipak, borba da svima omoguće ono bez čega ne mogu je neprestana.

- Ovih dana ćerka Marijana mora na kontrolu, a početkom jula i sin Kristijan zbog opekotine koju je zadobio prošle godine. Samo za njihov put do prestonice moramo, kako znamo i umemo, da izdvojimo oko 5.000 dinara (45 evra), a mi se jedva snalazimo za najosnovnije i to je "vrzino kolo" iz koga, nažalost, nikako da izađemo - rekla je Vesna Golubović, koja sa porodicom živi od oko 20.000 dinara socijalne pomoći, što ni izbliza nije dovoljno za njihove potrebe.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Srbi za Srbe - u Paraćinu
HUMANITARNI MOST Kirija namirena do zime
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online