Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 11.06.2018.
18:00 >> 13:57h
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Obećanje zlata vredno

Ni ovog meseca nije prekršeno obećanje koje je pre dve godine dala anonimna porodica O. V. iz Sidneja, čiji su koreni s naših prostora, a to je da će svakog meseca slati pomoć za četvoro učenika gimnazije u Orahovcu, kao i đaku pešaku sa Golije.

Lična arhiva
Stipendisti dobrotvora iz Sidneja

U prilog ovoj tvrdnji stoji to što je nedavno posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja stiglo 600 dolara, koje je O. V. na jednake delove od po 120 dolara namenio za petoro učenika. Stipendije su odmah prosleđene na adresu gimnazije na Kosmetu, gde se polako bliži kraj školske godine.

- Hvala tom divnom čoveku sa drugog kraja sveta koji je uz naše učenike već drugu godinu
za redom. Hvala što ih ne zaboravlja, baš kao ni drugi dobri ljudi izdaleka. Stipendije ćemo podeliti čim pre i obavestiti vas kako je sve proteklo. To uvek i činimo, kako bismo pokazali našim dobročiniteljima da cenimo sve što su učinili i što nastavljaju da čine za našu decu koja se školuju u teškim uslovima, a najbolji pokazatelji su i poslednji događaji sa kojima se srpski živalj suočava na Kosmetu - poručila je Olivera Radić, profesor srpskog jezika u orahovačkoj gimnaziji.

Sledi podela

Podelu ostalih stipendija i sve što đaci orahovačke gimnazije budu poručili svojim dobročiniteljima, kao i uvek, zabeležićemo u jednom od narednih izdanja našeg lista. Samim tim, našim divnim čitaocima izdaleka omogućiti da podele radost sa onima na koje su mislili.

U međuvremenu, i đaku pešaku Stefanu Pendiću (13) iz zaseoka Đonlije na Goliji, koji je dugo godina štićenik Humanitarnog mosta "Vesti" stigla je još jedna stipendija O. V. iz Sidneja, od 120 dolara, kojima Pendići rešavaju mnoge nedaće.

D. N. Petrović
Stefan Pendić

- Situacija kod nas se, nažalost, ne menja i svaki dinar nam zlata vredi. Kao što znate, Stefana najvećim delom školujemo zahvaljujući pomoći koju nam šalje ovaj veliki dobrotvor. Kada je on opremljen za duga pešačenja do škole u udaljenim Šaronjama i mi smo odmah mirniji. Ne smeta mu ni vrućina. Sada završava šesti razred. Šta će dalje biti kad završi osnovnu školu, ostaje pod znakom pitanja. To je nešto o čemu se još ni ne usuđujemo da mislimo. Bez obzira na to, našem divnom dobrotvoru se još jednom od sveg srca zahvaljujemo i šaljemo najsrdačnije pozdrave. Molićemo se za njegovo zdravlje dokle god smo živi - ističe Stefanova majka Rada.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.







 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neumorni u humanosti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online