Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 07.06.2018.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: K. Nedeljković A

Podrška majkama i školarcu

Proteklih dana u beogradskom Dopisništvu "Vesti", imali smo čast da se susretnemo sa našom dugogodišnjom čitateljkom Dušankom Ašić iz Toronta u Kanadi, rodom iz Zemuna. Stigla je u pratnji unuke Dragane i to ne praznih ruku. Misleći na one koji se svakodnevno suočavaju sa brojnim izazovima samog opstanka, plemenita Dušanka je pripremila nekoliko darova za troje štićenika Humanitarnog mosta.

K. Nedeljković
Dragi gosti: Dušanka Ašić sa unukom Draganom Starac

- Prvo da vam čestitam 25. godišnjicu, jer nisam to stigla ranije, budući da "Vesti" odskoro u Kanadi izlaze tri puta nedeljno. Mlađe generacije čitaju i prate novosti iz otadžbine putem interneta, ali ja sam starog kova i volim štampano izdanje, ne razumem se u nove tehnologije. Iskrena da budem, nedostaje mi da se prošetam do kioska svakog dana i kupim "Vesti", ali tako je kako je. Ono što mi je interesantno za sve ove godine, to je da se nekako nevolje i muke običnog naroda u Srbiji ne smanjuju. Sve ih je više, a zašto je to tako ne mogu da dokučim. Ipak, nas koji smo daleko od otadžbine to veoma pogađa - rekla je Dušanka Ašić, penzionerka koja u Kanadi živi već više od 40 godina i dodala:

- Nisam mogla da ostanem ravnodušna ni kada sam u "Vestima" pročitala sa kakvim se sve mukama suočava mlada udovica Mihrija Murić iz Stupa kod Rožaja i kako se junački bori za opstanak svojih sinova u zabiti, radeći i kao drvoseča. To je neverovatna žena i ja želim ovom prilikom da joj čestitam na istrajnosti i neverovatnoj snazi. Za nju sam pripremila i donela poveći paket uz novčani prilog od 2.000 dinara. Mislila sam i na Atifu Ljajić (61) iz Novog Pazara i njenu ćerkicu Alinu. Nije joj lako, ali je razumem i zato sam poželela da im malo olakšam tešku svakodnevicu. Za njih dve sam pripremila, takođe, jedan paket i prilog od 2.000 dinara.

Darovi već u Novom Pazaru

Ono što smo obećali, to smo i ispunili, jer su prilozi i pokloni već stigli u Novi Pazar. Odatle će ih naši reporteri uručiti i verno zabeležiti slikom i rečju, sve što Mihrija, Atifa i Nikola budu poručili svojoj dobročiniteljki iz Kanade koja je mislila na njih i poželela da ih obraduje, ali i poruči da nisu sami u nevolji.

Ovog puta, poželela sam da sa 3.000 dinara obradujem i mlađanog Nikolu Matkovića iz Vučinića kraj Novog Pazara. Bliži se kraj godine, verujem da će dočekati sa svim peticama i otuda moje želje da ga nagradim. Znam da ćete vi to uručiti, a ja se radujem unapred da saznam kako su Mihrija, Atifa i Nikola.

Iako je u Kanadi provela većinu svog života, odgajila decu i za Kanadu ima samo reči hvale, ipak razmišlja da svoje penzionerske dane provede u svom rodnom mestu, sa svojim najmilijima. Naravno, našu humanu čitateljku ispratili smo uz dobre želje i obećanje da će njeni pokloni i prilozi, što pre stići u ruke onih kojima su namenjene.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online