Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Uz tebe smo Nikola

Kao što su i najavili, humani penzioneri sa Zlatne obale (Gold Coast), nastavili su svoju humanu misiju, a to je da pomažu ugroženu braću i sestre sa Kosmeta. U to ime, još krajem aprila (21. 4.) održan je još jedan piknik, na kome je služeno vruće pečenje uz bogat prilog i muzički program.

Lična arhiva
Članovi udruženja penzionera sa Zlatne obale

Igralo se, pevalo, pa i u kolo uhvatilo čak na drugom kraju sveta, a sve sa ciljem da se u otadžbini nekom pomogne, pa je tako prikupljeno i 700 dolara.

Ovaj prilog poslali su posredstvom naše sidnejske Redakcije uz toplo pismo u kome predsednik udruženja penzionera Dragan Dorić, između ostalog, piše:

"Kao što znate, Srpsko-australijski penzioneri su poslali korisnicima narodnih kuhinja Majka devet Jugovića iz Gračanice do sada 1.600 dolara i mi ih nikad nećemo zaboraviti. Ipak, teška sudbina i nesreća koja je zadesila mladog i talentovanog Nikolu Jovića iz Kosovske Mitrovice, a za koju smo saznali posredstvom naših "Vesti", sve nas je potresla. Bilo je tu i suza, ali u svakoj nesreći ima i zrnce sreće. Ponosni smo i mi što Nikola uprkos nedaćama niže uspehe u muzičkoj i redovnoj školi. Jednog dana, ako Bog da zdravlja, želja nam je da čujemo neku Nikolinu muziku ili njegovu omiljenu pesmu. Zato sam odmah pokrenuo akciju da mu pomognemo, da malo olakšamo život njemu, njegovoj majci i porodici koji se hrabro bore da Nikoli omoguće da se razvija i iskoristi pun životni potencijal, uprkos hendikepu. Tako smo i prikupili 700 dolara sa željom da se ovaj novčani dar uruči njegovoj majci Danijeli. Dragi Nikola, mnogo te volimo, ponosni smo na tebe i nikad te nećemo zaboraviti. Sa najtoplijim pozdravom sa Zlatne obale u ime svih članova Srpsko-australijskih penzionera, kao i moje lično ime, budi nam hrabar, izdržljiv, a mi ćemo uvek biti uz tebe i tvoju porodicu."

Prema želji naših humanih čitalaca iz daleke Australije, pomoć je već na putu za Kosovsku Mitrovicu. Zbog čega su poželeli da pomognu upravo mladom Nikoli, kao što su i naveli, razloga je više.

Podsećanja radi, Nikoli je još kao devetomesečnoj bebi ustanovljen maligni tumor očiju, zbog čega su mu amputirana oba oka.

Lična arhiva

Nastavlja sa uspesima

Kako majka Danijela Jović od pre nekoliko godina radi kao profesor književnosti u srednjoj ekonomskoj školi u Kosovskoj Mitrovici, to je i Nikola odlučio da upiše ovu školu, tačnije smer ekonomsko-finansijski tehničar. Prema rečima njegove požrtvovane majke, odlično se snašao, nastavlja sa odličnim ocenama i nije se pokajao što se za to odlučio. Takva odluka je ujedno i olakšanje za porodicu, jer uvek ima pratnju do škole i kuće.

Kad je došlo vreme da započne školovanje, nije to mogao da učini u svojoj rodnoj Mitrovici, zbog čega su roditelji zajedno sa Nikolom jedno vreme živeli na relaciji Beograd - Kosovska Mitrovica, kako bi mogao da pohađa Specijalnu školu za slepe i slabovide u Zemunu.

To je bio izuzetno težak period za njegovu porodicu. Nisu uspeli da se priviknu na novu sredinu, zbog čega su na kraju doneli odluku da se vrate kući, čim je Nikola bio osposobljen da se uklopi u redovnu nastavu.

Kako Jovići često ističu, nikad neće zaboraviti koliko su im čitaoci "Vesti" pomogli u tim teškim vremenima, kad je cela porodica često bila razdvojena i rastrzana zbog finansijskih poteškoća.

Ono što je sigurno to je da će ih i ovaj novopristigli prilog veoma obradovati, a šta će sve poručiti dobrotvorima koji su mislili na njih, saznaće u jednom od narednih izdanja našeg lista.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.




 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Zalog za bolju budućnost
HUMANITARNI MOST Čovek samo srcem vidi
HUMANITARNI MOST U mislima dobrih ljudi
HUMANITARNI MOST Nagrada kao podstrek
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online