Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 25.04.2018.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Dokupili materijal i hranu

Nedavno smo porodici Milošević iz Vranja, samohranom ocu Staniši i njegovoj deci Milošu, Sandri i Nataliji uručili novčanu pomoć iz daleke Australije. Reč je o daru od 500 dolara, koje je uputila anonimna familija iz Sidneja.

Lična arhiva
Urađen prilaz kući: Staniša Milošević

Istina, novčani prilog stigao im je i pre vaskršnjih praznika, a za to vreme uspeli su mnogo toga da urade na trošnoj kući, koju su počeli da renoviraju uz pomoć dobrih ljudi. Staniša i deca su presrećni.

Bez hrane se ne može: Miloš Milošević

- Čim je novac stigao, dokupili smo potrebni građevinski materijal za nastavak radova, a pre svega da se uradi prilazna staza i stepenište ispred kuće. Uspeli smo kompletno da sredimo i okrečimo jednu veću sobu za decu, ali i kupimo neophodne namirnice. Zahvaljujemo se tim divnim ljudima do neba. Mnogo su nas obradovali. Veliku zahvalnost dugujemo i svima ostalima koji su nam već uputili pomoć, jer bez njih ništa od svega ne bi bilo moguće. I dalje bismo boravili u sobama crnim od dima, kući koja prokišnjava i u kojoj produvava sa svih strana - iskreno će otac Staniša.

Šumski je radnik, pa kako kaže, kad ga pozovu, od aprila do oktobra, uputi se na planine i u šume.

Tamo ga čekaju seča, izvlačenje i utovar ogrevnog drveta za dnevnicu za hleb deci. Supruga i majka ih je napustila pre 11 godina, kad je Natalija imala samo 12 meseci, pa se od tada sam snalazi kako zna i ume.

Ali, to često nije dovoljno za njihove najosnovnije potrebe. OŠ "Svetozar Marković" i njihova direktorka Tijana Đokić, gde najmlađa Natalija pohađa školu, mentori su ove devastirane i siromašne porodice.

Stostruko se vratilo

- Hvala čitaocima "Vesti", Bog im uzvratio stostruko. Kad završimo dve sobe i ono što smo planirali biće to početak našeg novog života, posebno za mene i moje sestrice - dodaje najstariji Miloš, učenik trećeg razreda Srednje šumarske škole u Surdulici, gde živi u internatu.

Miloš i Sandra su završili osnovnu školu kod njih, a Natalija nastavlja tradiciju. Otkako ih je majka napustila, prate njihovu sudbinu i pomažu koliko su u mogućnosti, što Miloševićima i te kako znači.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Jedan dan lep kao san
HUMANITARNI MOST Dočekuju zimu bez straha
HUMANITARNI MOST Sreća u nesreći
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online