Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 05.04.2018.
18:00
D. N. P. - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Dragocena pomoć u pravi čas

U pravom trenutku, dok čeka poziv iz novopazarske bolnice za "vađenje" žučne kese, prepune "kamenja", Milanu Milanoviću iz zabitog sela Žunjevići na Rogozni stigla je donacija od 250 franaka koje mu je iz Švajcarske poslala dokazana dobrotvorka Marija Golubović.

D. N. Petrović
Mora na operaciju: Milan Milanović sa ćerkom Marom

Mada je Marija poželela da Milan donaciju potroši za pripremu Vaskrsa i obraduje svoju suprugu Evu i ćerkicu Mariju-Maru, sav novac otišao je za zdravstvenu knjižicu, bez koje Milan ne bi mogao na operaciju.

- Hvala do neba Mariji Golubović, setila nas se u pravom trenutku. Želimo joj dobro zdravlje i svaku sreću. Svaka pomoć nama je zlata vredna i znači nam opstanak na surovoj Rogozni sa koje se odselilo čak 80 odsto stanovništva. Nisam uplaćivao zdravstveno osiguranje za poljoprivrednike, pa zdravstvenom fondu dugujem više od 400.000 dinara (oko 3.500 evra) i već godinama nemam zdravstvenu knjižicu. Jednostavno, nisam imao od čega da platim osiguranje.

Budućnost i dalje neizvesna

- Koliko god da se mučimo i trudimo, u ovoj nedođiji, od zemlje ko zna koje klase ne možemo da preživimo. Jedva čekamo početak proleća i seču drva i prvu priliku da Milan, izvlačeći konjem drva iz šume, zaradi koji dinar za najosnovnije namirnice. Bojim se da posle operacije dugo neće smeti u šumu - žali se Milanova supruga Eva.

Čitaoci "Vesti" pomagali su nam da preživimo, o osiguranju nisam stigao ni da razmišljam. Do sada sam lekarske preglede morao da plaćam, a i lekove, da bi ipak, makar i privremeno, došao do zdravstvene knjižice jednoj agenciji u Novom Pazaru, koja me je privremeno na papiru zaposlila, morao sam da platim 200 evra. Čim prođe odgovarajuća procedura i stigne zdravstvena knjižica idem u bolnicu - objašnjava Milan i dodaje:

- Dobro je da za decu važe drugačiji zakoni, pa moja Mara ima osiguranje. Prošle godine bila je sa majkom 10 dana u bolnici, šta bih da nije bila osigurana... Patim se duže od pola godine, bolovi su užasni. Osim što mi je žučna kesa do vrha puna kamenčića, jedan veći kamen (blizu tri santimetra) imam i u levom bubregu. Lekari su mi savetovali da kasnije, kad se rešim žučne kese, idem na "razbijanje" preostalog kamenja. Pitanje je da li ću tada imati osiguranje i zdravstvenu knjižicu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Jedan poziv rešio nedaće
HUMANITARNI MOST Mala Mara ostala bez mleka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online