Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 25.03.2018.
17:13
A. V. - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Operacioni sto za najmlađe

Princeza Katarina Karađorđević u pratnji ambasadorke Kanade u Srbiji Kati Čabe, isporučila je Klinici za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije novi specijalni operacioni sto za novorođenčad i decu, u vrednosti više od 36.000 evra.

Privatna arhiva
Vredan dar: Ekipa Klinike za ORL sa princezom Katarinom

Sredstva za ovu vrednu donaciju je obezbedila humanitarna organizacija Lajflajn iz Toronta, čiji je pokrovitelj princeza Katarina. Svečanom uručenju prisustvovala je i sestra princeze Katarine Beti Rumeliotis.

- Želim da zahvalim Kati Čabi, ambasadorki Kanade u Srbiji, na tome što je danas ovde sa nama. Veoma sam srećna što smo zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Toronto u prilici da doniramo ovaj vredan operacioni sto nove generacije. Nadam se da će ova donacija pomoći pružanju bolje zdravstvene nege vašim pacijentima i učiniti vaš posao mnogo lakšim - rekla je princeza Katarina.

Ona je podsetila da su protekle nedelje isporučili još jednu vrednu donaciju akušerskoj klinici Narodni front. Reč je o porođajnom stolu vrednom 16.000 evra.

- Moj suprug prestolonaslednik Aleksandar i ja ćemo nastaviti da pomažemo koliko god možemo, zajedno sa kancelarijama Lajflajna koje postoje širom sveta. Zahvaljujem svim ljudima dobre volje koji podržavaju naše aktivnosti i pozivam ih da nam se u budućnosti takođe pridruže - rekla je princeza Katarina.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Zahvalila se organizaciji Lajflajn jer je u oktobru u Granitnom klubu u Torontu organizovala i bila domaćin humanitarne akcije "Vidi me, čuj me, pomozi mi - budi moj glas" na kojoj je prikupljen novac za ovaj specijalni sto za operacije nosa i grla za bebe i decu. Princeza Katarina je takođe naglasila da je veoma ponosna na rad svoje Fondacije koja je samo od početka ove godine nabavila medicinsku opremu u vrednosti više od dva miliona evra, a koja je namenjena medicinskim ustanovama širom Srbije.

Direktor bolnice profesor Nenad Arsović je izrazio posebnu zahvalnost princezi Katarini, kao i humanitarnoj organizaciji Lajflajn.

- U ime Klinike za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju i u ime svih naših lekara želeo bih da izrazim našu zahvalnost za ovu izuzetno važnu i vrednu donaciju. Koristeći najmoderniju opremu postižemo bolju zdravstvenu negu i posao se obavlja mnogo lakše. Vrlo smo zadovoljni što imamo mogućnost da ukažemo dobrodošlicu princezi Katarini u našoj klinici i ja sam uveren da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti - izjavio je profesor Nenad Arsović.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online