Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 23.03.2018.
18:00
M. S. - Vesti - Foto: M. Stanković A

Radost za tešku sirotinju

Članovi Srpskog kulturnog centra Bremen iz istoimenog grada poslali su prvu donaciju u nizu koja će se nastaviti, porodici Stanković iz sela Vrbeštica, opština Štrpce na Kosmetu. Dragan Jovanović dugogodišnji član SKC Bremen se veoma angažovao u ovoj akciji s obzirom na to da je poreklom iz sela Gotovuša, koje pripada takođe opštini Štrpce i zadužio svog rođaka Milenka Dimića, profesora engleskog jezika, da uruči prvu donaciju od 300 evra.

M. Stanković
Milenko Dimić sa članovima porodice Stanković

- U opštini Štrpce je svima poznat težak socijalni položaj porodice Stanković i u centru za socijalni rad izdvajaju sredstva za pomoć, ali to nije dovoljno za sve što je porodici neophodno. Zato sam se založio da mi iz daljine pomognemo koliko je u našoj moći - rekao je Dragan Jovanović, zahvaljujujući svim članovima kluba koji su se bez rezerve uključili.

Dodaje da je lepo što su se i vlasnici velikih firmi kao Miodrag Radošljević Mio - Decor, Dejan Ilić WESER TRANS i Miroslav Aćimović Nordhanseatische Bedachungs GmbH odazvali i bili spremni da daju svoj doprinos.

Nastaviće da pomažu

- Porodica Stanković sa Kosmeta je primila pomoć koju smo sakupili na godišnjoj skupštini pre nekoliko nedelja. Mi ćemo nastaviti da pomažemo toj porodici na mesečnom nivou. Sa jednog nedavno održanog sastanka uprave centra smo telefonski razgovarali sa devojčicama porodice Stanković. Ma, srce da pukne kad smo čuli kako su bistre i živahne, a žive u tako teškim uslovima. Nećemo stati - obećava Borislav Marković, predsednik SKC Bremen.

U Srpskom kulturnom centru Bremen pokrenuta je pre nekoliko nedelja humanitarna akcija koja će imati dugoročni karakter i sredstva će biti usmerena petočlanoj porodici Stanković, koju čine otac Stanko, supruga Ivana, troje maloletne dece: Andrijana (12), Aleksandra (9) i Anastasija (5), iz sela Vrbeštica na Kosmetu. Oni žive u izuzetno teškim uslovima. Kuća im je tesna i oronula, vlažna i na zidovima se pojavljuje buđ. Dnevna soba je sa zemljanim podom, a kupatilo se ne može tako ni nazvati. Na većini prozora su plastični najloni umesto stakla. Nemaju frižider, veš-mašinu, električni šporet, a ni druge električne uređaje.

Otac porodice boluje i od epilepsije i nije sposoban za rad, pa otuda želje zemljaka da im se nađu i pomognu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online