Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Neka Nada donese nadu u spas

Anonimna braća iz Toronta, rodom iz Mostara, nastavljaju svoju plemenitu misiju zbrinjavanja višečlanih siromašnih porodica u otadžbini i to na lep i svrsishodan način. Izuzetka nema ni ove godine, jer su za nekoga od štićenika Humanitarnog mosta pripremili novčani dar od 1.000 dolara za kupovinu šeste krave po redu.

Z. Marjanović
Čeka ih lepo iznenađenje: Porodica Tutunović

- Naša želja je, kao i uvek da krava ode u prave ruke i omogući porodici sa više dece da se izdržava i da ne gladuje. U to ime voleleli bismo i da ta porodica, kojoj će biti kupljena krava, nazove hraniteljku imenom Nada (Houp), kako bi im donela nadu u spas. Još 300 dolara šalje i Humanitarna organizacija Mali svet iz Toronta za školovanje dečice kojoj će biti kupljena krava. Njihovi principi su da pomoć i kroz stipendije pruže deci u socijano ugroženim porodicama u Srbiji, pa smo na ovaj način udružili snage. Iskoristiću ovu priliku da im se od srca zahvalim - kratko nam je poručio ovaj skromni donator, uvek spreman da pomogne kome je to potrebno, vodeći se čistim srcem.

Sledi uručenje poklona

Na reporterima "Vesti" je svakako da ispune želju plemenitih Mostaraca i HO Mali svet i pomognu Tutunovićima da kupe novu hraniteljku, ali i obezbede devojčicama ono što im je potrebno za školu. Kao što to uvek i činimo, sve ćemo zabeležiti slikom i rečju kako bi donatori mogli da podele radost sa ovom porodicom koja se godinama bori i suočava sa mnogim nevoljama. A opširnije o svemu tome pisaćemo u jednom od narednih izdanja našeg lista.
 

Zalaganju anonimne braće da usreće nekoga tu nije kraj.

- Svojim primerom želimo da skrenemo pažnju i drugima da ne smemo u dobrom zaboraviti na one koji su u nevolji, ali i da ih ponukamo da slede naš primer. Isto tako želim da nagalsim da ukoliko porodica sama ne može da obezbedi hranu za kravu, neka ne brine. Poslaćemo novac i u tu svrhu, nećemo ih ostaviti na cedilu - kazao je anonimni Mostarac, koji radi u Torontu više od dve decenije.

Donacija od ukupno 1.300 dolara je već stigla u Beograd i zahvaljujući plemenitom gestu Turističke agencije 747 i gospodina Mihajla Milićevića, jer je bez provizije prosleđena do Srbije.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Raspitavši se na više strana kome bi ovakva pomoć dobrodošla, nenadano smo došli do saznanja da bi ovakav poklon i više nego obradovao Tutunoviće iz sela Rajac kod Čačka.

Budući da smo pri poslednjem susretu sa ovom skromnom, ali vrednom porodicom koja ima četiri prelepe ćerke od kojih najmlađa Milica ima zdravstvenih problema, saznali da su zabrinuti, jer je njihova hraniteljka na izdisaju, to ćemo upravo njih iznenaditi. Novac je već na putu za Čačak, a potom sledi odabir kvalitetne krave koja će izdržavati porodicu Zorana Tutunovića, nekadašnjeg oficira JNA koji je dobrovljno napustio vojnički poziv i sada radi kao nadničar i svim silama se trudi da porodici omogući najosnovnije, ali i lečenje male Milice, rođene sa kataraktom na oba oka.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Za školski pribor i knjige
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online