Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 18.01.2018.
18:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Pomoć stigla pre apela

Da teška vremena za naš narod još nisu prošla, možda najbolje govore sudbine običnog naroda koji se u Srbiji u 21. veku neretko bori za koru hleba, lečenje, lekove, krov nad glavom...

Lična arhiva
Hvala do neba: Ana Milankov sa ćerkom Milicom Tatić

U to se uveravamo skoro svakodnevno, jer ne prođe ni dan, a da nam se neko posredstvom elektronske pošte ili telefonskim putem ne obrati za pomoć. Jedno od njih je bilo pismo sledeće sadržine:

"Moje ime je Ana Milankov, majka sam troje dece. Živim u okolini Zrenjanina. Moja ćerka Milica Tatić ima sedam godina i od aprila ima problema sa jetrom. Konstatovan joj je autoimuni hepatitis. Imala je i kamen u bubregu, srećom, nema ga više. Bilirubin joj je bio ogroman, pa smo dva meseca provele u bolnici u Novom Sadu. Pije mnogo lekova, između ostalih "pronizon" koji je delom uspeo da smiri upalu, ali jetrine enzime nikako ne uspeva da spusti. U dogovoru sa imunologom, hematologom i infektologom, preporuka je da počne da pije lek "cellcept", međutim jedna kutija košta oko 250 evra, što je za supruga i mene nezamisliva suma, jer smo oboje nezaposleni. Nažalost, ja sam nedavno ostala bez posla. Ukoliko ne uspemo da nabavimo lek, moje dete će morati uz "pronizon" da pije i "imuran", što nikako nije dobro, jer taj lek može da izazove nesagledive posledice, a njoj je tek sedam godina. Bila bih neizmerno zahvalna ako bi neko mojoj ćerki mogao da pošalje ovaj lek, jer on za nju bukvalno znači život..."

Samo što smo stupili u kontakt sa mamom Anom, kako bi saznali više detalja, našoj Redakciji javila se Manuela Škorić iz Beograda, ni ne sluteći u kako dobar čas. Ovoj humanoj Beograđanki preostalo je oko 60 tableta leka "cellcept", koje više ne koristi, a u želji da nekome pokloni ovaj skupi medikament, obratila se našoj Redakciji.

Ubrzo je njen suprug lek doneo, a mi istog časa prosledili za malu Milicu na kućnu adresu. Ali, to nije sve, jer se i naša čitateljka Slobodanka Ilić iz Pariza, rodom iz Jagodine, koja već godinama pomaže našeg štićenika Aleksandra Milićevića iz Valjeva, šaljući mu ovaj spasonosni lek, priključila i poslala dve kutije leka "cellcept". Jednu kutiju od 500 mg i 50 tableta, a drugu od 250 mg sa 100 tableta poslate iz Pariza, preuzela je sestra Bojana i odmah je donela u naše dopisništvo. Zato su ovi pokloni u vidu medikamenta odmah prosleđeni na adresu Tatića.

- Ostala sam bez reči kada ste se javili i rekli da lekovi stižu. Znam da se za lekove ne valja zahvaljivati, ali moja porodica je zahvalna do neba. Kada je zdravlje deteta u pitanju, svaki roditelj strepi, jer zna da je nemoćan, a posebno kada se nađe u ovakvoj situaciji kao što smo mi. Lek je veoma skup i za našu porodicu nedostižan, zato nam je ova pomoć kao dar sa neba. Još jednom veliko i od srca hvala Manueli i Slobodanki, što su imale sluha za naše muke - rekla je u dahu mama Ana.

Ovom prilikom veliku zahvalnost upućujemo našim donatorima iz celog sveta i u ime "Vesti", jer bez njih ništa od svega ne bi bilo moguće.

Vratile veru u ljude

- Slučajno sam saznala za "Vesti" i nemajući kud odlučila da se obratim za pomoć, jer zaista nisam imala kome. Ljudi u našoj okolini se teško odlučuju da nekome pomognu. Zato nisam mogla ni da slutim da će nam pomoć tako brzo stići. Skinuli ste nam ogroman kamen sa srca, samo reči hvale imam... Te divne žene su mi vratile veru u ljude, prosto mi je neverovatno da osobe koje ni ne poznajem pomognu i poklone lek za moje dete. Puno mi je srce, mnogo mi to znači - kazala je Ana Milankov.
Ko može i želi da pomogne njenoj ćerkici, Milici Tatić da obezbedi još neku kutiju leka "cellcept", mogu stupiti u kontakt sa njima na adresu: Ulica Toze Markovića 16, 23271 Kumane, Srbija ili putem telefona na broj: +381 23 786 940 i +381 61 650 05 80.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online