Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 17.01.2018.
18:01
B. Miličić - Vesti - Foto: B. Miličić A

Zajedničkim snagama za Aleksu

Jednogodišnji Aleksandar Gajić iz Zvornika boluje od retkog, ali agresivnog tipa raka koji mu je napao mali mozak i pritiska vratni deo kičme.

B. Miličić
Mali borac: Aleksandar Gajić sa majkom

Posle operacije u Beogradu, dečakovi roditelji su dobili preporuku da pomoć i dalje lečenje potraže u inostranstvu i 31. decembra kao hitan slučaj dete je primljeno u minhensku kliniku Švabing gde se nalazi na pregledima i lečenju. Prema predračunu troškova lečenja u ovoj zdravstvenoj ustanovi, treba uplatiti iznos od 391.000 evra. Kako je krenula akcija širokih razmera u Republici Srpskoj, ali i u inostranstvu, prikupljeno je 191.000 evra, pa trenutno nedostaje još oko 200.000 evra.

Tetka malog Aleksandra Mirjana Janković kaže da svakodnevno stižu informacije o novim uplatama pojedinaca i organizacija.

- Aleksandar je primljen u kliniku Švabing kao hitan slučaj, jer je bio u veoma lošem stanju. Prilikom operacije u Beogradu njemu su lekari konstatovali redak oblik tumora na malom mozgu četvrtog stepena. Lečenje koje treba da zaustavi rast tumora hemoterapijom nastavljeno je u klinici Švabing uz ostale preglede i analize i nadamo se da će mali Aleksa da izdrži i dobije ovu bitku za zdravlje. Hvala u moje i ime cele naše porodice svim dobrim ljudima koji su do sada pomogli da novac pristiže na račun klinike i da se lečenje ne prekida. To će pomoći u ovoj teškoj borbi za zdravlje našeg Alekse uz nadu da će on ozdraviti i ponovo biti srećan - kaže Mirjana Janković.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

U akciju pomoći bolesnom detetu iz Zvornika uključili su se i Dijana Salik i njen brat Nebojša Todorović iz Minhena. Oni, takođe, pokušavaju obraćanjem na više strana da obezbede novac da bez prekida pristiže na račun klinike Švabing kako lečenje ne bi bilo prekinuto. Dijana Salik je uspela da preko lokalnog Radio Gonga proširi infromaciju o humanitarnoj akciji, a u međuvremenu je stiglo i više novčanih uplata pojedinaca i organizacija.

Izbegavati posete

Nebojša Todorović iz dosadašnjeg iskustva i angažovanja u akciji da se pomogne malom Aleksandru Gajiću, ističe važnost uključivanja što većeg broja ljudi dobrog srca. Uz to, dodaje da treba izbegavati posete i dolaske u bolnicu da bi se videlo dete i neko od rodbine, jer na dečjem odeljenju je mnogo bolesne dece i posete sa strane su rizik za njihovo već narušeno zdravlje, pogotovo oslabljeni imunitet.

B. Miličić
Mirjana Janković, Dijana Salik i Nebojša Todorović

Preko Fejsbuka ona vodi akciju i već je na pejpal račun stiglo 14.168 evra. Pored toga, Fond solidarnosti za lečenje dece u inostranstvu Republike Srpske uplatio je 100.000 KM za lečenje Aleksandra Gajića i to je njegova prva akcija od osnivanja. Stigla je i uplata od 6.000 dolara iz Amerike, a stižu informacije iz Švajcarske da se i tamo vodi akcija. Sa detetom su majka Aleksandra, baka Milena i tetka Mirjana uz svesrdnu podršku Dijane Salik i Nebojše Todorovića, koji pomažu kod kontakta sa lekarima i medicinskim osobljem klinike Švabing. Ukupna atmosfera koja prati boravak i lečenje malog Aleksandra Gajića odiše spremnošću i željom svih da on bude izlečen i što pre ozdravi. Da bi se to dogodilo, potrebna je dalja podrška i finansijska pomoć kojom bi se obezbedila suma koja nedostaje za nastavak lečenja u Minhenu. Za kontakt sa svima koji žele i mogu da pomognu na raspolaganju je i telefon tetke Mirjane Janković 0159-01229400.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Podrška koja život znači
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online