Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 08.01.2018.
18:00
Z. M. - Vesti - Foto: Z. Marjanović A

Rodnoj grudi stostruko vraćaju

Bračni par Miloš (34) i Marija (31) Trojančević, koji rade u Švajcarskoj, Marija kao asistent na odeljenju kardiologije bolnice u Bernu, a Miloš u jednoj poznatoj štampariji, ne zaboravljaju svoj rodni kraj.

Z. Marjanović
Dopremanje pomoći u bolnicu

Pre dve godine obezbedili su za milanovačku Opštu bolnicu 19 specijalnih kreveta za nepokretne bolesnike, veliki broj ortopedskih pomagala, grejače za infuzione rastvore i raznu opremu za bolesničke sobe.

Nastavljaju humanu misiju

Novogodišnja i božićna donacija mladog i uspešnog bračnog para Miloša i Marije Trojančević bila je treća po redu, ali, kažu ne i poslednja, a sve u cilju stvaranja boljih uslova za lečenje bolesnih u gradu odakle su krenuli u svet.

Krajem decembra prošle godine obezbedili su ponovo više od 20 specijalnih kreveta za bolesnike, stolice za dijalizu, hirurške lampe, električni hirurški nož, a prvog dana ove godine rukovodstvu bolnice su uručili opremu za koju su bila potrebna čak dva šlepera.

- Ovog puta odlučili smo da bolnici obezbedimo kancelarijski i pomoćni nameštaj namenjen odlaganju i čuvanju medicinske dokumentacije. Zatim, 26 hidrauličnih bolesničkih kreveta, mašine za pranje i sušenje veša, nameštaj za opremanje bolničke trpezarije, stolice za čekaonice i druge opreme koja će biti od koristi i bolesnicima i lekarima - istakli su Miloš i Marija uručujući donaciju direktoru Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu dr Predragu Šutiću.

Za dopremanje donacije obezbeđene putem konkursa u Švajcarskoj koje Trojančevići prate i na kojima konkurišu, bila su potrebna dva šlepera koji su obezbeđeni zahvaljujući razumevanju rukovodstva kompanije Metalac iz Gornjeg Milanovca, koja je i do sada uvek bila na usluzi ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Bolji novogodišnji i božićni poklon nismo mogli da dobijemo jer se ovom donacijom i te kako pomaže u kvalitetnijem lečenju bolesnika, ali se pomaže i medicinskom osoblju da što kvalitetnije pruži medicinske usluge. Naravno, dugujemo veliku zahvalnost Milošu i Mariji, ali i svim našim ljudima u svetu koji su nam u godinama iza nas i te kako pomagali - naglasio je direktor bolnice dr Predrag Šutić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.








 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online