Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 16.11.2017.
18:00
A. Vučićević - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Neizvesnost seče poput mača

Anonimni čitalac "Vesti" iz Sidneja nije mogao da sedi skrštenih ruku nakon što je pročitao priču o Vesni Sretenović (52) iz Beograda, koja se bori sa opakom bolešću, multipli mijelom (u narodu poznatiji kao rak kostne srži).

Lična arhiva
Dane sreće zamenila borba sa bolešću: Vesna Sretenović sa sinom i ćerkom

Podsećanja radi, odmah je posredstvom naše Redakcije uputio pomoć od 200 dolara kako bismo uručili porodici Sretenović. Budući da je Vesna u Nemačkoj na lečenju, ovaj dar uručen je njenom sinu Đorđu (26), uz reči zahvalnosti za ovaj divan gest.

- Hvala mnogo čitaocu koji nam je poslao pomoć. Mnogo nam znači. Nažalost, novac igra važnu ulogu u lečenju, a mi toliko ne možemo da sakupimo bez pomoći ljudi humanog srca. Hvala na podršci, jer bez nje ne bismo uspeli ni da dođemo do Flenzburga, kako bi mama započela lečenje - rekao je Đorđe.

Lekari u Srbiji nisu bili optimistični kada je Vesnino stanje u pitanju, zbog čega je morala da potraži na drugom mestu. Na Malteser St. Franziskus klinici u Flenzburgu, koja je vodeća u oblasti transplantacije matičnih ćelija u Evropi, Vesna je 11. septembra započela lečenje.

Kompletni troškovi lečenja iznose 67.000 evra. Deo novca u iznosu od 21.000 evra Sretenovići su uspeli da prikupe i plate prvu ratu lečenja. Uplata druge rate ih čeka krajem novembra. Kako će je platiti, ne znaju ni sami.

- Mama je završila ciklus hemioterapija. Oseća se dobro. Čekamo skener koji će nam pokazati da li je dosadašnja terapija urodila plodom. Nakon toga ćemo znati tačno kada možemo da očekujemo transplantaciju kostne srži. Nadamo se da je hemioterapija uradila najviše što je mogla - objasnio je Đorđe.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Kako kaže, za sada sve teče po planu lekara, koji su rekli da bi kompletno lečenje moglo biti gotovo do Nove godine.

- Najteže pada sva ta neizvesnost. Završen je prvi ciklus lečenja, sada nas očekuje drugi, ali novca za drugu ratu nemamo. Da li će sve dosad biti uzaludno ne znamo. Trudimo se da svi budemo pozitivni i verujemo da ćemo rešiti finansijske poteškoće - rekao je zabrinuti Đorđe.
Mama je sa sestrom Višnjom u Nemačkoj, dok on trenutno živi na relaciji Nemačka-Srbija. Trudi se da bude uz mamu što više može, ali mora da radi, jer kako kaže, ne sme sada sebi da dozvoli luksuz da ne zarađuje.

Sve za mamu

U početku Vesna je bila smeštena u Hamburgu gde njena ćerka Višnja živi i radi, ali to nije bilo dobro rešenje. Putovali su svakodnevno po dva sata do Flenzburga. Ipak taj put je veoma naporan nakon terapije, pa su odlučili da iznajme stan u blizini bolnice što je dodatan trošak.
- Svi ovi finansijski troškovi su za nas nemogući, ali se trudimo i borimo kako znamo. Što se kaže činimo i nemoguće, samo da njoj bude dobro - rekao je Đorđe.




 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Na njih ima ko da misli
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online