Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 23.10.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: V. Sekulić A

Melemi za ranjenu dušu

Pošto su pročitali priču na našem portalu Vesti-online, bolesnu i siromašnu penzionerku Radu Simić iz Šapca su kontaktirali iz radiološke ordinacije Pneumbra, kako bi joj ponudili da kod njih besplatno obavi magnetnu rezonancu koja je nephodna. Radu je ovakav gest mnogo obradovao i raznežio. Ubrzo potom, ona je zahvaljujući divnom gestu ove ustanove, stručnosti i strpljenju specijalista obavila pregled, uz što manje neprijatnosti i bola.

V. Sekulić
Hvala, dobri ljudi: Rada Simić

- Ne mogu rečima da opišem koliko sam zahvalna dr Pavloviću, dr Vukosavljeviću, Aleksandru i Svetlani, jer su se toliko trudili da pregled prođe sa što manje stresa za mene. Rezultati su bili zapanjujući sa jedne strane, a sa druge i malo olakšanje, a to je da nemam nikakav karcinom. Ipak, ustanovljeno je da sam imala čak četiri moždana udara kojih nisam bila ni svesna, a da su najverovatnije prouzrokovana stresom. Toga nisam bila svesna, jer sam sve pripisivala glavobolji. Diskurs hernija je potvrđena, i to težak oblik, uz konstataciju da su mi nervi izuzetno sabijeni i zato mi stvaraju teške bolove. Zato sam dobila uput za neurologa, a on mi je, s obzirom na rezultate magnetne rezonance, dao uput za Klinički centar Srbije, tačnije Kliniku za neurohirurgiju. Kako ću tamo, nisam sigurna. Nemam nikoga ko bi pošao sa mnom, a sama ne mogu, takav je život moj... - priča Rada.

Pored nevolje, kako otići na pregled u Beograd, Rada je imala i još lepih novosti. U iznenadnoj poseti bio je student prava, Ljubomir iz Loznice, koji je radi poklonio polovan frižider, hranu, ali i dao prilog od 5.000 dinara.

- Oduševio me je. Divan je dečko, ne znam kako bih mogla da mu se zahvalim. Daće Bog da mu se dobro još boljim vrati i da će uspešno položiti sve ispite koji su pred njim. Živim skromno i na to sam navikla, a najgora je samoća, zato je svaka ovakva poseta, meni i melem za ranjenu dušu - iskreno će Rada.

Čeka bolje dane

Pre skoro deset godina, Rada je obolela je od karcinoma bešike koji se kasnije proširio na ostale unutrašnje organe. Odstranjena joj je bešika, kao i reproduktivni organi, a na stomak je izvedena stoma na koju je prikačena kesa za obavljanje fizioloških potreba. Karcinom se vraćao dva puta. Takođe, ima astmu i diskurs herniju koja godinama izaziva sve jače bolove u kičmi i vratu, a koji joj onemogućavaju da normalno funkcioniše. Pije lekove koji su joj dostupni, dane provodi u krevetu i čeka neku bolju sudbinu. Da joj svakodnevica bude bar malo manje tmurna, oni koji mogu i žele da pomognu mogu je kontaktirati putem telefona na broj: +381 64 26 86 135. Adresa je: Kraljice Marije 2/1, 15.000 Šabac, Srbija. Takođe, možete izvršiti uplatu na njen žiro-račun u Poštanskoj štedionici: 200-37445746-36.

Zahvaljujući humanim čitaocima "Vesti", njena surova svakodnevica makar je malo lakša. Ubrzo nakon što su "Vesti" objavile priču o teškoj sudbini ove rođene Šapčanke, koja se godinama borila s karcinomom unutrašnjih organa i živi od 20 evra mesečno, počela je da pristiže pomoć.

Ova nesebična ruka podrške srpske dijaspore ganula je siromašnu penzionerku, odnedavno imala je razlog za još koji osmeh na licu. Zasluga za to pripala je Melaniji Petranović iz Sidneja sa porodicom, koja je na Radinu kućnu adresu uputila prilog od 50 dolara uz kratko pismo i tople reči podrške.

- Ovom prilikom želim da uputim ogromnu zahvalnost toj divnoj ženi. Njene reči podrške ganule su me do suza. Ovakva podrška daje na znanje da nisam sama u muci koja me je snašla, a to mnogo znači za osobu poput mene koja nema nikog svog. Bolest je teška sama po sebi, a još je teža kada nemate na koga da se oslonite i makar na tren podelite svoje patnje - poručuje Rada.

U nastavku razgovora sa ovom nesrećnom ženom objasnila da će deo novca utrošiti na otplatu dugova kako bi teret koji je pritiska bio makar malo lakši. Živi u socijalnom stanu koji je dobila od grada, a iako ima penziju od svega 110 evra, dug za grejanje od 500 evra i dug za dozvoljeni minus pokojnog oca od 350 evra breme su od kojeg doživljava najveće stresove. Svakog meseca joj za dugovanja odbijaju od penzije, pa kad se sve to namiri, njoj preostane svega 20 evra mesečno. Sve dok to ne bude rešila, pored bolesti, živi i u strahu od prinudne naplate dugova.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online